tiistai 26. elokuuta 2014

Etupihaa!

Terveisiä syksyisestä sateesta! Lueskelin päiväkirjaa viime kesältä ja vasta lokakuun lopulla ollut näin kylmää! Möh! Kaikki kukat karisee ja kuolee vetisyyteen. Oon sateenvarjoja laittanut joidenkin päälle, mutta nekin tuulenpuuska vie mennessään. Todellakin ärsyttää. Noh, onneks kuvista näkee, millainen se oikea kesä oli :) Tässä kuvapläjäys etupihalta. Onneks on tullut napsittua kuvia oikein urakalla. Piti ottaa ulkoinen kuvalevy käyttöön, kun kone ei jaksanu enää pyörittää mun kuvakansioita :D Ja toisaalta siellähän ne pysyy tallessa, toivottavasti.

Meijän vanhan bungalovin kangas haalistui, mutta oikeasti tykkäänki tästä enemmän omilla verhoilla. Täähän oli viime kesänä takapihalla.



Sammalkeiju Matilda Maahinen se siellä keinuu kesätuulessa. Tuosta mennään hakemaan posti ja kauppaan.


Tämänaamuista kuvaa, kyllä on tunnelma aivan eri, kuin tuossa elokuun alkupuolen kuvassa. Tämä kuvakulma kävelytieltä päin.

Tienvarressa on tämmöstä rompetta :) 

Ja toisella puolen tämmöstä.

Tuo bungalovi on kyllä ihan suorassa tuolla taustalla, kuvaaja on vaan tainnu olla vinkkelissä.

Liljojen hehkua heinäkuussa.

Ihanasti kukkiva hempeä ruusuliisa, joka ei ole ollut moksiskaan sateista ja tuulesta.


Elämänlanka se kasvaa missä vaan. Ajatuksena oli, että nuo metalliputket peittyis runsaaseen elämänlankaan, vaan taitaa jäähä tältä vuodelta. Niin olivat jo aika kellastuneita lehdet tänään.

Aika pitkälle se on jo kiivennyt, ottaen huomioon, että istutin sen tuohon vasta heinäkuun alussa.

Kaarien molemmin puolin kasvaa, no mitäs muutakaan, kun sitä iki-ihanaa tuoksuhernettä :) Laitoin myös uusinta kokeilua, eli tuoksunätkelmää, joka on tuoksuherneen sukulainen, mutta monivuotinen. Eipä ole kyllä jostain syystä lähtenyt kovinkaan runsaaseen kasvuun. Mutta jospa se sieltä ens kesänä nousee. Elämänlanka on jostain karannut tuohon käytävälle. Oikealla puolella on suihkuallas, josta aattelin tehä oman postauksen yhessä takapihan suihkualtaan kans.




 Oijoi, näitä värejä. Niitä on niin monenvärisiä, että ihan henki salpaantuu :)

Sepä oli semmonen kuvamaratooni. Voikaahan hyvin :)

  




maanantai 18. elokuuta 2014

Unikon hehkua!

Terveydeksi...hatsiiih! Ei, en minä ole flunssassa, vaan heinät ne heinät! Astmapiippu on taas kovassa käytössä ja sisähommat nyt etusijalla. No ulkona sataakin, että eipä siellä viiti olla. Oon kolmisen tuntia tässä koneella järjestelly kuvia omiin kansioihinsa, ihan takapuoli puutuu ja tietokonemyrkytys lähellä. Kääk!  Mutta, kun sitä koko kesä on tullut napsittua kuvia ja kaikki ovat vaan päivämäärien takana. Nyt tein kansiot kuukausittain. Huh, siinäpä olikin hommaa. Osa jäi vielä lajittelematta, mutta ei kertakaikkiaan jaksa enää istua.
  
Sitten asiaan....
Laitoimpa muuten ensimmäistä kertaa unikon siemeniä kasvamaan ja nyt vasta saan laitettua kuvaa. Ovatpa muuten mahtavia ilta-auringossa....siis olivat.






Väreinä palava oranssi...

hempeä vaaleanpunainen...

ja hehkuva punainen.

Hups, kuvia taisin innostuksissani räiskiä liikaakin.

Taijan tästä hipsiä tonkimaan pakastinta, josko sieltä löytys jotain syötävää. Mehumaijakin pitäis laittaa tulille, yks pakastin on täynnä mustaherukoita ja mansikoita menneiltä vuosilta. Ne olis hyvä ennen flunssakautta keittää mehuiks. Jotenkin ei vaan innosta nää sisähommat niiiiiin ihanan kesän jälkeen, kun sai asua pihalla. Voih, niin haikeana muistelen polttavaa ja paahtavaa auringonpaistetta, kun hiki virtasi, vaikka vaan oli paikoillaan. Ei jaksa tätä syksyntuloa, vesisadetta, tuulta, luonnon muuttumista. Aina se iskee vaan raskaammin päälle. 

Noh, ei auta marista, vesi on kuitenkin vielä lämmintä :D Jipjip!

Viihtyisää maanantaita. Yritän laittaa kuulumisia useammin.

oke

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Kukkivat työkalut!


 
Heissan pitkästä aikaa. Ihanat ilmat ovat pitäneet minut poissa koneelta, vaan nyt tuo sade ajoi sisälle möyrimästä. Joten tässä on aikaa päivittää kuulumisia ja kuvia.
Vaikeaa tosin oli saaha yhtäkään kuvaa ladattua tuolta albumista tänne. En ymmärrä, mikä tässä niin tökkii. Yritin kommentoija teijän ihania postauksiannekin, vaan yksikään ei lähtenyt. Luen kuitenkin kaikki, mitkä oon omalle sivulle lukuluetteloon ladannut. Että hengessä roikun, vaikken sanaakaan ulos saa :)

Meillä on muuten kummallisia työkaluja pakit täynnä. Niillä ei voi tehä mitään muuta, kuin ihailla ja nuuhkia. Eivätkä muuten haise öljylle tai rasvalle.
En muuten tiijä mikä tuo kukka on. Ihanku syysleimun pienoismalli. Saa kertoa, ken tietää :)








Syksyn tulon on huomannut iltaisin muutenkin, kuin pimeästä. Illat tuoksuvat viljalle ja jäähyväiselle. Haikeata. Ne helteet taisivat nyt olla tässä. Ei sillä, pimeät elokuun illat on nautittu täysillä. Samoin koko kesä. Vai onko liikaa näkynyt postauksia :) Silti oon niiiiiiiin kesä ja helleihminen, että toivoisin kesän jatkuvan pitkälle syksyyn. 

Välillä täytyy huilata ja lukea puutarhalehtiä.


Oikein lämmintä viikonloppua ja nuuhkikaa kukkien voimaannuttavaa tuoksua :)



lauantai 2. elokuuta 2014

Kosmoksessa!


Terveisiä helteestä! Kastelua on riittänyt, paitsi eilen satoi vettä ihan vauhilla. On tää uskomaton kesä, en muista toista samanlaista. Kukatkin tykkää ihan täysillä. Kosmoskukka alkoi kukkimaan viikko sitten. Tein uuden penkin, kun vanhassa lopettivat kasvamisen. En kyllä tiijä onko monivuotinen ollenkaan, mutta edellisessä paikassa kasvoivat kolme vuotta.




Eilen iski hulluttelukohtaus pojantytön kans. Juostiin vaatteet päällä järveen.Voin sanoa, että erittäin vapauttavaa :D


-Mummu, ollaanko me ihan viisaita? Kumman idea tää olikaan?

Eikös ollutkin hauskaa :)

Tää oli taas pikapostaus. Pimeääkin alkaa olemaan, joten jipjip kynttilöitä saa taas laittaa puutarhaan.

Viettäkäähän mukava viikonloppu !   
a