perjantai 5. syyskuuta 2014

Auringon värejä!

Lämmintä syyskuun iltaa/yötä! Kiitän ja niiaan kommenteistanne edelliseen postaukseen. Niitä on ilo lukea :)
Meikäläistä tuo kasvava kuutamo alkaa taas valvottaa. Viime yönä ruhtinaalliset neljä tuntia sain nukuttua, mutta eipä ole tään päivän vauhtia haitannut. Joka paikkaa särkee ja kolottaa ettei meinaa rappuja pystyä nousemaan, kun riehunut oikeen urakalla puutarhassa. Kaatanut puskia, kaivanut maata, kannellut isoja puulaatikoita paikasta toiseen ja siivonnut varastoa.
Luulisi, että tuommosen raatamisen jälkeen kaatuisi sänkyyn, vaan pah! Ihana, kaamea kuutamoinen.

Purin tuosta kamerasta muutamat kuvat...eihän niitä ollutkaan, kun reilut 300. Ohhoh, on tullut vähän napsittua. Mutta niitä on niin ihanaa talvisaikaan katella. Tässä teillekkin värienergiaa!

Auringonkukkia en istuttanut tänä vuonna ollenkaan, mutta jostain niitä on kaksi kasvanut, toinen vasta aukeamassa.


Nuo orvokit ovat kooste viimevuotisista. Nypin joitakin siemenkotia eri orvokeista ja jätin ne multaan talveksi. Tuossa tuo vati on ollut koko talven ja keväällä jään sulettua sieltä rupesi nousemaan taimia.


Sitruunapuun marjat alkavat kypsymään :)

Tänään oli kyllä mahtava päivä pitkästä aikaa, kävin aamutuimaan uiskentelemassakin. Parina päivänä jäänyt väliin....onko sitä muka vanhat luut niin kylmäsiks käyneet. No eeeeeikä! 

Viettäkäähän mukava viikonloppu, huomenna saamme varmaankin nauttia vielä auringosta.


16 kommenttia:

 1. "Kuuhulluna kuutamoon, sun kanssasi valvonut oon" Täällä toinen joka valvoo ja vaikeroi tuon kuun takia, että se pitääkin tiukasti otteessaan.
  Ihana auringon kukka. Mie ostin matalan haaroutuvan auringonkukan siemeniä, nyt ne on sellasia yli 2metrisiä joiden kukkia mie en edes nää, varmaan ne on noin ihania kuin siullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaude, varmana mahtavia auringonkukkia! Nyt alkaa hellittämään kuutamon ote nukkumisen suhteen, mutta muuten se hyppyyttää ikkunasta ikkunaan. Tänään uiskentelin vartin verran ihanassa loisteessa. Ja vesi ON vielä lämmintä :)

   Poista
 2. Ihana sitruunapuu...:)
  Meilläkin kukkapenkissä kaksi auringonkukkaa joita en ole istuttanut....luulen, että linnut ovat talvella siemenet siihen pudottaneet..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina. Linnuille pisteet, että viljelevät puolestamme :)

   Poista
 3. Herkullisia värejä. Sinullapa on erikoinen sitruunapuu. Hedelmät taitavat olla ikikypsiä, mutta siinä kasvaa marjojakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se puu onkin ainoaa laatuaan. Niin ja mitäpäs sitä kahta puuta istuttamaaan, kun saa samasta puusta sekä hedelmät että marjat :D

   Poista
 4. Orvokit ovat mukavia, kun putkahtavat siemenistä melkein mistä vaan ja onnistuvat hyvin! Kauniit värit: sininen ja orannssi(orvokki) ja lobeliat saappaissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat ja niitäpä ei tarvitse ostaa joka vuosi, kun samoista astioista kevään tullen työntyvät uudestaan. Tosin hitaamminhan se käy, kun kaupasta ostais.

   Tykkään laittaa vastavärejä ja luoda kontrasteja väreillä :)

   Poista
 5. Oli kyllä upeana hehkuvia auringon värejä :) Näitä kuvia täytyy tulla kurkkaamaan uudestaan talvella kun tulee räntää vaakasuoraan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiki :) Auts, älä ees puhu vielä rännästä. Mutta totta, kesäkuvat lohuttaa hieman siinä vaiheessa :)

   Poista
 6. Ihana tuo ruususi ja niin upean värinen. Auringonkukat uhkuvatkin nyt energiaansa syksyyn. Toivotaan, että ilma jatkuu pitkään näin upeana.

  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vuokko, sen nimeä en tiijäkkään. Ostin jostain alekorista pari kappaletta.
   Auringonkukat ovat kyllä mahtavan näköisiä auringossa. Totta, täytyy imeä itseensä niiden ja auringon energiaa talveksi :)

   Poista
 7. Norjan mahoton miten iso auringonkukka! Anopilta pihassa muutamat kukkivat komeasti, mutta meidän pelolle iskettiin perunaa tänävuonna enemmän kuin parina aikaisempana!

  Ihania aurinkoisen värikkäitä kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos TaRa. Onhan ne kukat ihania, mutta perunoista on enemmän hyötyä :)

   Poista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!