lauantai 20. syyskuuta 2014

Malvikit!

Iltoja teille! Kauhulla ootan sitä luvattua ilma-alan muutosta. Miten käy rakkaille kukilleni, malvikit, kosmokset ja tuoksuherneet ovat nyt vasta päässeet kukkimisen  ja kasvamisen vauhtiin. En kestä, jos pakkanen iskee ja luntakin muka vielä. Miten minä näitä alan kietomaan hallaharsoihin? KÄÄK!

Nämä tässä ovat muuten Facebookin Puutarha-ja Piha-ryhmässä eräältä jäseneltä saatuja/vaihdettuja harmaamalvikin siemeniä, joiden pitäisi olla monivuotisia. Eipä kyllä uskoisi, kun niitä pieniä reppanoita ja surkeita taimenalkuja katoin istutusruukuissa vielä kesäkuun lopussa. 
Menasin jo viskoa mäkeen, mutta tässä samassa paikassa viime vuonnakin oli aivan jumalaisen isot kukat ja paksut varret, joten ihan vaan poistiekseen ne tuohon istutin. Ja kyllä kannatti! En tiijä, mitä näille aina tapahtuu syyskuussa, mutta se kasvuvauhti on ihan järetön. Kai tää on sitten syyskukka. Kantsis ehkä googlettaa :) 
Nyt sitten tuleekin kuvapläjäys ihanaista malvikkia. Harava on ihan PARAS tuki! Ja jos se sattuu olemaan vielä vanha ja ruosteinen, aina parempi :)

Varsia estää kaatumasta joku roskista tongittu huuva tai ilmastointijutska....mikälie!Halstari on toinen hyvä tuki pienemmässä vaiheessa olevalle kukalle. Ja huomatkaa mikä yhteensointuva liitto tässä onkaan. Ihanan ruosteisen ajanhampaan syömä halstari ja hento vaaleanpunainen kukka. Oi, kuinka sielustani taas ilmoille sulosoinnut käy.

Nämä kylvin suoraan multaan pikkupation viereen ja näillekkin on tapahtunut jotain viikon sisällä. Ovat venyneet ihan mielettömästi.

Rentouttavaa ja vielä kesäistä viikonloppua toivotan teille...onhan se vielä kesä jäljellä...onhan :)

10 kommenttia:

 1. On ne ihania ja miten hauskat tuet noista vanhoista haravista ja talikoista oletkin tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kosotäti. Kauhulla ootan, että halla ne vie. Ens yöks aattelin kietoa hallaharsoon, saa nähä miten käy :)

   Poista
 2. Lämmin syyskuun alku on meilläkin villiinnyttänyt kasveja. Suloisen vaaleanpunaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet kukat tykkäävät viileistä öistä ja paistattelevat sitten auringonlämmössä päivällä.
   Väri on kyllä niin ihana, että vallan silmiin ottaa :)

   Poista
 3. Malvikeissa on jotain hyvin herkkää ja kaunista. Värikin on täydellinen. Kauniit kuvat. Toivottavasti vielä kylmyys ei yllättäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vuokko! Kukka on vielä muodoltaankin niin kaunis. Onneks oon ottanut kuvia, että saa talvella ihailla. Itekkin toivon, että nää hallayöt eivät yltäisi tänne asti, mutta pahalta näyttää.

   Poista
 4. Onpa tosi mahtavat malvikit. Toivottavasti saat niistä vielä nauttia pitkään, mutta paras on, että alat henkisesti varautua pakkaseen. Ettei pääse aivan puskista iskemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulevi. Niin minäkin toivoisin, että voisin ihailla ja halailla niitä vielä ainakin kuukauden...mutta totta, pakkohan se on alkaa valmistautua tähän jokasyksyiseen pelkoon. Tosin taistelen hallaa vastaan.
   Meinasin ens yöks kääriä hallaharsoon. Nehän on mun lapsia, silmäteriä! En kestä kun ne paleltuu :D

   Poista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!