sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Kuulumisia heinäkuulta!

Heissan! Päivät ja viikot ovat kuluneet niin tiiviisti pihahommissa, ettei tänne ole ehtinyt ollenkaan. Eikä tuota pöytäkonettakaan viiti avata joka päivä eikä edes joka viikkokaan. Kännykällä näitä blogiasioita vaikea hoitaa. Tässä kuitenkin päivitystä puutarhasta :)

Avoimet Puutarhat-päivä meni hyvin, säänkin puolesta. Noin viitisenkymmentä kävijää kävi ja mikä hienointa, vierailijoita tuli kauempaa, jopa parinsadan kilometrin päästä. Viime tipassa meinasin perua, kun maasähkökaapeloitsijat aikoivat tulla kaivamaan, mutta eipä niitä näkynyt. Joten niitä ootellessa....kauhulla!

Tässä esittelyssä meijän Spa-osasto :D Sain/ostin jotain ja sain kaupanpäälle ammeen, joten olihan se kylpylä perustettava. Tulppa puuttui, mutta kävin kaivelemassa tässä viikolla metalliroskista ja sieltähän sekin löytyi :D Aattelin kylpeä joku kaunis päivä, kunhan aurinko paistaa :DJoitakin kukkia on tullut ostettuakin, sillä niitä ilman ei tule kesää.
Pääasiassa ajatukset menee siihen monivuotiseen suuntaan ja joka vuosi hankin jotain monivuotista alennusmyynneistä.  Pääsee helpommalla ja säästää rahaa sekä nurmikkoa hävittämällä ja uusia kukka-alueita perustamalla säästyy aikaa nurmikonajoltakin.

 Poimulehteä kasvaa meijän pihassa jokapuolella, istutinpa sitä mehumaijaankin.

Piikusydänpenkissä kasvoi huisin iso niittyleinikki, nostin juurakon sankoon. 
Toimii  hallitusti kasvatettuna :)
Ruusutarhassa on mun kahvipaikkani. Juhannusruusu olikin tänä vuonna hieman myöhässä, mutta niin kaikki muutkin ruusut. Ei haittaa, kunhan vaan kukkivat :)


Muutkin ruusut aloittelevat kukintaansa.Lemmikit ovat vallanneet ruusutien.Tässä ruukkumökissä asuu pikkutonttu, joka nukkuu pähkinänkuoripedissä ♥Humalakaari vahvistuu päivä päivältä.

Toivomuskannulla on riittänyt asiakkaita :) Pudota raha, toivo ja pyöräytä separaattorin kammesta :)


Mummun pikkupuutarhuri on ollut apuna kasteluhommissa. -Nuuh, tuoksuu hyvälle ♥

Tämä asetelma ei kukkia kaipaa. Ruoste hehkuu auringossa niin hienosti ♥

Sitruunakoiranpuu heräsi henkiin  :)
 Puutarhapäivänä jokainen vierailija sai ripustaa yhen hedelmän :)Oikein mukavaa heinäkuun loppua teille :)


4 kommenttia:

 1. Kiva, että tilaisuus meni hyvin. Sinun pihassasi katsottavaa riittääkin.Kaikki ruosteiset esineet ovat aina niin kivoja pihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma :) Kukkia niin vähän ja monivuotiset tosi kitukasvuisia, niin hvyä, että niiden tilalla näitä "romuja" :)

   Mukavaa viikonalkua :)

   Poista
 2. Ihanaa huumoria, hersyilyä ja herkkyyttä löytyy puutarhastasi. Sama kävijämäärä oli minullakin, vaikka pelkäsin tuleeko kukaan, kun oli mitä kaunein päivä Raahessa Pekanpäivillä ja ihmiset osallistuivat kymmeniin tapahtumiin. Tällainen syvänmaalainen jää silloin syrjään. Hyvää loppukesää!

  VastaaPoista
 3. Ihania kierrätyspuutarha sinulla! Liityin heti lukijaksi :)

  VastaaPoista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!