tiistai 20. elokuuta 2013

Ruusu-Liisan ruusuvesi!
Terveisiä ruusutarhasta!
On ollut vauhtia viime päivät, viikonloppu meni naapurin 60-vuotispäivillä lauantaina ja PopUp-ravintolan pitämisessä sunnuntaina. Perjantaina leivoin täytetyt sämpylät ja lauantai-iltana/yönä väsäsin kasviskeittoa 50 hengelle. Tuolla toisen blogin puolella siitä juttua. Päivitys tilaisuudesta vielä puuttuu. Koko blogi onkin temppuillut lähes alusta asti, kun aloin leikkimään HTML-koodeilla. Nyt en saa muutettua mitään, mutta kunhan tässä kerkeän, niin koko Romuromantiikkaa-blogi kokee ympäripöreän lennon ikkunasta pihalle :D ...no ehkä ei sentään, se ei vaan ulkonäöltään vastaa enää yhtään sitä, mitä sisällään pitää.

Tänään keräsin talteen kaikki ruusunkukinnot, jotka olivat jo tippumassa ja laitoin kiehumaan n. 15 minuutiksi hiljaisella tulella. Jäähyttelin ja pullotin. Arvatkaapas, miltä tuoksui...? Taivaalliselta. Osan pistin vanhaan suihkepulloon ja sillä oonkin suihkutelut vähänväliä ihoa ja hiuksia. (Lisäys. Kannattaa säilyttää jääkapissa, jostakin ohjeesta joskus lukenut, että säilyy viikon, mutta eka erän, kun tein niin säilyi ihan hyvänä kakskin viikkoa)

Tämä vesi on hansaruusuista, mutta aion tehä kaikista ruusuista, mitkä vaan ehtii kukkimaan vielä.

Ja värikin on ihana.

Rosegarden...haha! No ehkä jo ens kesänä tuossa on ihana tarha, jossa kaikki ruusupensaat kasvaa isoiksi ja kukkivat koko kesän. No nytkin kyllä jo neljä ruusupensasta teki kukkia, vaikka ihan onnettoman pieniä puskia ovat. Maasta se pienikin ponnistaa.
Hansaruusut pitää kyllä siirtää laidoille, ne kun kasvaa ihan silmissä. Ajatuksena oli tehä tuohon semmoinen patio mukulakivistä ja sen ympärille kaikki pensaat. Sinne sitten takorautainen penkki ja pöytä. Onpahan syksyksi hommaa. Huomatkaa hieno portti :D Kulmakaapin hyllytasot seipäännenissä :) Harjateräsverkon viereen on istutettu elämänlankaa ja yllätysyllätys tuoksuhernettä :)Rody, korjaan Nina Weibul alkoi virkistymään ihan silmissä, kun annoin "puuronkastiketta". Neljä ruusua teki. Jos joku ihmettelee mitä ihmettä se sille on antanut, lue alempana juttua :D

Lepotauko nurmikonajon, kitkemisen,  puutarhavajan siivouksen sekä uimisen jälkeen.

Tunnelmallista täysikuun yötä kaikille kuuhulluille. Viime yö meni minulta ainakin ihan valvomiseks, aamupuoleen yötä vasta torkahin muutaman tunnin. Siellä se taas möllöttää ikkunasta suoraan silmiin...oijoi, onkohan pakko taas mennä rappusille istumaan ja tuijottamaan :)

Tervetuloa Riitta Sinikka lukijaksi :)4 kommenttia:

 1. Oi, kaunis on ruusun väri ja varmasti tuoksukin hurmaava! Kyllä tuon ahkeroinnin jälkeen lepo tekee hyvää, tosin luulen, että et kauan malta - olet aikasmoinen puuha-ruusuliisa.. Ihania kuuhetkiä sinnekin!

  VastaaPoista
 2. Jäi tosin mainitsematta, että tuota vettä kannattaa säilyttää jääkaapissa, menee muuten pilalle.

  No oikeassapa olit, 10 minuuttia tuossa maltoin köllötellä, sitten iski hirmunen puuhakohtaus orapihlajamajassa :)

  Kiitos, samoin sinne, onneks on tuo keli vielä mitä parhain :)

  VastaaPoista
 3. Täytyy laittaa ohje korvan taakse. Pohdiskelin mitenköhän jos sitä laittaisi pikku tilkkasen silitysrautaan niin jäisiköhän lakanoihin ruusun tuoksu? Ei meillä kyllä silitetä lakanoita, mutta noin ajatuksena :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vettäkin voi laittaa korvan taakse :) Hmm, en osaa kyllä sanoa. Huomasin, että kun hiuksiin oon suihkuttanu nii niin valkosessa puserossa oli roiskeita. Lähtivät kyllä pesussa pois. Ei siis kannata ainakaan valkosia lakanoita tuolla silitellä :) Tiijä sitten, miten se höyry käyttäytyy. Mutta veden sekaan laitettuna laimeneehan se.
   Ei meilläkään silitetä...tuskin mitään :) Paitsi päätä, jos on se miehen keikkapaita silitettynä :D

   Poista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!