torstai 22. toukokuuta 2014

Myrskyn jälkeen!


Kylläpä aurinko on hellinyt meitä puutarhaihmisiä oikein urakalla. Viime viikonloppu oli melkoinen hellepläjäys. Mutta niinhän se kostaantui maanantain ukkosmyräkällä. En kyllä muista nähneeni violetteja salamoita koskaan. Nekin löivät vaakatasossa. Tuli mieleen se männäkesäinen Astamyrsky, salamoinnin suhteen. Tosin silloin ne olivat sinisiä. Onneks mies oli kotona, muuten oisin ollut tosi peloissani, kestikin melkein kaks tuntia ja tuli vielä yöllä uudestaan. Autoonhan minä aina peitto ja tyyny kainalossa pingon, jos yksin oon. 

Noiden ukkostenkaan takia helle ei ole hyväksi, mutta ei kyllä flunssankaan. Maanantaina tulin viemästä jälkikasvua pois ja samantien kaaduin sohvaan. Kaamea tauti jyllää keuhkoissa ja poskionteloissa. Mies jo toista viikkoa kärsinyt samasta. Melekein seinille hypin, kun nämä ilmat nyt vaan ovat minun ilmojani....terveenä! Oon minä silti myllännyt, vähän enemmänki. Toisen suihkualtaan projektia alottelin eilen eli tyhjensin vedestä, kaivoin ylös, kun routa oli vääntänyt kieroon ja pesin. Sinne kuoppaan humpsahti kaikki reunakivet ja hiekat. Tuumasin, että olokoot, laitan uuteen paikkaan. Peittelin sen sitten maa-aineilla ja suunnittelin semmosta kohoallasta ja että veden sais virtaamaan kiveltä letkun kautta. Sahailin kuormalavasta alustaa ja asettelin allasta siihen. Sitte loppu voimat. Muutaman kottikärryllisen kiviäkin tuosta jo vein muualle. Saas nähä mitä tästä tulloo :)


Meillä narsissit puhkes nyt vasta kukkaan.

Takapihaa sateen jälkeen. Kaikki on niin ihanan hempeän vihreää vielä. Bungalovi-viritykseen vaihoin verhot :D Kohta se tuokin tuosta lähtee, kun kellarissa oottaa katoksellinen.

Meijän ihana koivukuja. Ja mikä tuoksu sateen jälkeen onkaan. Voi, että minä oonkin oottanut näitä maisemia, näitä tuoksuja ja näitä tunnelmia. Ah, KESÄ

Voikaa hyvin, nauttikaa joka auringon säteestä ja pysykää terveenä :)

8 kommenttia:

 1. Ulkonahan tässä on tullut asuttua. Nyt oli pakko tulla taas välillä ruokaa laittamaan..:)
  Tosi ihana koivukuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, kukapa sisällä haluaisikaan olla. Minä oon laittanut sen ruuanki pihalla :D

   Mukavaa viikonloppua Ruusukumpuun :)

   Poista
 2. Ulkona tuoksuu nyt aamuin illoin niin mahtavalta. Pitää muistaa nauttia kaikesta täysin palkein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuoksuu ja kastettakin on jo aamuisin maassa. Ennen vanhaan sitä alkoi olemaan vasta heinäkuussa. Niin se maailma muuttuu :)

   Nautihan viikonlopusta sinäkin :)

   Poista
 3. Pellolla viihdytään täälläkin..ei malta sisätilois yhtään olla.. sadepäivät voi sitten viettää sisäl..ehkä.. kivoja juttuja sul siel menos..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sateella puuhastellaan sisällä...tai kuka puuhastaa kuka ei :D

   Mulla vähän liikaakin noita projekteja...huoh! Kunhan tauti hellittää, niin sitten...

   Ihanaa viikonloppua :)

   Poista
 4. Sateen ja salamoinnin jälkeistä raikkautta tuoksutellaan täälläkin. Voi kun sitä saisi pulloon :) Muista huilailla vaikka se puutarha houkuttelee niin saat selätettyä sen taudin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläpä muuta sano, miksei joku jo keksi sitä hajuvettä. Riippumattoa en oo saanu kasaan vieläkään ja nyt se on jo turhaa, kun vettä tulee taivaan tayveltä ja lämpötila laski alle +10. Nyt huilaan sisällä... ja tauti on paremmalla puolella...kiitos uimisen :)

   Poista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!