maanantai 18. elokuuta 2014

Unikon hehkua!

Terveydeksi...hatsiiih! Ei, en minä ole flunssassa, vaan heinät ne heinät! Astmapiippu on taas kovassa käytössä ja sisähommat nyt etusijalla. No ulkona sataakin, että eipä siellä viiti olla. Oon kolmisen tuntia tässä koneella järjestelly kuvia omiin kansioihinsa, ihan takapuoli puutuu ja tietokonemyrkytys lähellä. Kääk!  Mutta, kun sitä koko kesä on tullut napsittua kuvia ja kaikki ovat vaan päivämäärien takana. Nyt tein kansiot kuukausittain. Huh, siinäpä olikin hommaa. Osa jäi vielä lajittelematta, mutta ei kertakaikkiaan jaksa enää istua.
  
Sitten asiaan....
Laitoimpa muuten ensimmäistä kertaa unikon siemeniä kasvamaan ja nyt vasta saan laitettua kuvaa. Ovatpa muuten mahtavia ilta-auringossa....siis olivat.






Väreinä palava oranssi...

hempeä vaaleanpunainen...

ja hehkuva punainen.

Hups, kuvia taisin innostuksissani räiskiä liikaakin.

Taijan tästä hipsiä tonkimaan pakastinta, josko sieltä löytys jotain syötävää. Mehumaijakin pitäis laittaa tulille, yks pakastin on täynnä mustaherukoita ja mansikoita menneiltä vuosilta. Ne olis hyvä ennen flunssakautta keittää mehuiks. Jotenkin ei vaan innosta nää sisähommat niiiiiin ihanan kesän jälkeen, kun sai asua pihalla. Voih, niin haikeana muistelen polttavaa ja paahtavaa auringonpaistetta, kun hiki virtasi, vaikka vaan oli paikoillaan. Ei jaksa tätä syksyntuloa, vesisadetta, tuulta, luonnon muuttumista. Aina se iskee vaan raskaammin päälle. 

Noh, ei auta marista, vesi on kuitenkin vielä lämmintä :D Jipjip!

Viihtyisää maanantaita. Yritän laittaa kuulumisia useammin.

oke

15 kommenttia:

  1. Unikot on ihania, siullahan oma pieni unikkopeltosi:) Mukavaa viikkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin pieni, hih :) Joku viisas olis tehny yhelle pussilliselle isomman pellon :D

      Kiitos, samaa sullekkin :)

      Poista
  2. Onko nuo niitä silkkiunikoita...niitä olen ajatellut minäkin ensi kesänä laittaa...tyttärellä on nyt ja voi, että ne on kauniita..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne niitä on. Jos laitat, nii tee kerralla iso penkki, minä vaan tuohon entiseen kosmospenkkiin kaadoin siemenet. Pöljä mikä pöljä :)

      Poista
  3. Nuo unikot ovat kyllä paljon näyttävämpiä kuin meikäläisen kylvämät tuliunikot! Ja sama ongelma kuvien kanssa, kone tursuu kesäisiä räiskäisyjä. Millään ei viitsisi ruveta arkistoimaan niin, että joskus myöhemmin jotain löytäisikin. Kolme tuntia, huhhuh, onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuliunikkoja en olekkaan kokeillut. Juurikin niin, sitä vaan haluaa säilöä kesän sinne kameraan, että talvella sais muistella :) Huomenna uusi urakka loppukuvien kans. Jospa sinäkin joku sadepäivä saat ne ojennukseen :)

      Poista
  4. Juu, ensi kesäksi näitä tahdon ja paljon!!! Voi, miten ihania kuvat onkaan..pakko selailla uudestaan ja uudestaa.. tääl sun blogissa tulee aina se teletappi-fiilis ja en mä vieläkään tiiä kuka mä niistä olisin.. heh.. no, mutta muksaa viikkoa sinne.
    Ai, juu mun tarttis myös siivota tietsikkaa, tursuaa ihan ylimäärästä..huoh, no, talvella sitten.. ehkä..
    =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanni :) Sama fiilis se on sun blogin kohalla :D Tee muuten iso pelto sitten, jos koko pussillisen laitat. Keräsin muuten siemenet talteen ja ens kesänä kylvää kans. Osahan on varissut tuohon maahan, saas nähä nouseeko ne keväällä.

      Niin juuri, talvella talikkalan markkinoilla...eiku...joo sitten on aikaa :)

      Poista
  5. Upeita unikoita, tulenpalavia.
    Sade tuli tarpeeseen, mutta rajansa silläkin. Koko viikko luvassa näitä kaatosateita ja muutenkin syksyistä tiilistä. Hiukan alkaa ahdistaa edessä oleva pimeys ja kylmyys. Ei mahda mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos between :) Kyllä minuakin ahistaa jo tää sade. Noita unikkokuvia, kun katoin, niin tuli haikea muisto helteestä :/ Milläpä sitä jaksais sen pimeän syksyn ja talven yli...siinäpä kysymys.

      Poista
  6. Ihania ovat unikot! Samoja värejä mullakin, ja moneen kertaan oon kuvannut jokaisen erivärisen kukan :) Nyt sade taas vaihteeksi vei kaikki sikinsokin, mutta niitä aukeaa aina sitten lisää kunhan kuivuu sateet taas. Syksy ahdistaa aina, enkä ollenkaan ole innostunut siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilie :) Mullakin kuvia varmaan sata jo pelkästään näistä unikoista :D
      Minä leikkasin kaikki alas, otin kyllä siemenet talteen ja kaivoin maahan. Jospa ne ens kesänä samasta paikasta nousisivat ylös. Täytyy vaan isontaa tuota aluetta :)

      Syksy on sinänsä ihana, ainakin ne ihanat lämpimät illat, MUTTA tuo jatkuva sade ja tuuli. YÖK! Noh, vielä on sentään + 13 lämpimän puolella :)

      Poista
  7. Ihania, värit ovat todella kauniit. Itsellä on myös, mutta jo pari vuotta sitten alkoin kyllästyä siihen kun levisi niin valtoimenaan. Osan siirisin alueelle jossa ei haittaa jos vähän leviääkin, ja loput hävitin. Vaikka ne on ollut lähes täysin hoitamatta niin ne jaksaa vain kukkia joka vuosi. Kiitollinen ja kaunis kukinta.

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!