perjantai 13. maaliskuuta 2015

Kevättä ilmassa!

Pimpelipom! 
Mitäs teille oikein kuuluu? Tervetuloa Anneli lukijaksi  :)
Omalta kohalta voin kertoa, että pitkä talvi on ollut ja joka vuosi se vaan pidemmäksi käy. Ei sillä, ettenkö nauttisi siitäkin vuodenajasta, mutta kyllä se mullassa möyriminen on mun laji :D
No kuitenkin ollaan päästy siitä ohi ja kevään puolella jo köpötellään. Meillä ainakin lämpötila on ollut plussan puolella jo pari viikkoa. Onko tämä se terminen kevät jo? 
Ehkä saahaan takapakkia, joten ei uskalla vielä toivoa mitään.

Eilen käyskentelin jäällä ekaa kertaa tänä talvena...hmmm, jotenkin tuntuu tosi pimennolta koko talvi!

 Haikeana istuskelin tuossa mun kesän jokapäiväisessä lempipaikassa.  Vielä kuukausi, ehkä pari, että pääsee pulahtamaan.

Näitä sitä on tullut luettua ahkerasti ja näitten voimalla jaksanut kylmän kauden. Onneksi lehti ei vanhene koskaan. Ja ketäs teistä on menossa noille messuille Helsinkiin?
 Ite ainakin olen :)

Posti toi tänään Viherpeukalot-lehden. Oijoi, mitä uutuuksia siellä onkaan. En ole kyllä koskaan tilannut tuolta mitään.

Lähin muuten tekemään tutkintoja piha-ja puutarha alalta, sekä näiden yrittäjyydestä, kahtena osa-alueena Kotipalvelua.  Älkää kysykö, mitä se pittää sisällään :D
Hiukkasen on nimi hukassa, kun ei  edes TE-keskus osannut auttaa, että mistä on kysymys. No ei sillä väliä, koulutuksessa oon ja vaikuttaa mielenkiintoiselta, tosin helekkarin vaikealta. 
Mutta jos ei mene läpi kerralla, niin aina on mahollisuus uusintaan :)

Oikein mukavaa viikonloppua! Ja muuten hei, joko teillä on siemeniä itämässä, taimia jo kasvanut?
Meikä ei ole ehtinyt ajattelemaan moisia ollenkaan vielä, mutta ens viikolla ostan taimimultaa ja haen ruukut varastosta :)

19 kommenttia:

 1. Pimpelipom!
  Voiton puolella ollaan talven suhteen. Kyllä on ollut jotenkin ankaraa ainakin minulla...niin odotellut kevättä.
  Taimia ei ole kasvamassa. Tein päätöksen (vaikea sellainen) etten laita esikasvatukseen nyt mitään.
  On tätä tekemistä ihan muutenkin nyt. toki laitan kesäkukkia hieman aikaisemmin patoihin yms. vaikka krassia. katotaan nyt. Onnea koulutukseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina, onnea tarvitaan.
   Niinhän minäkin tässä aikasemmin mietin, että nyt en ala sitä taimishowta, mutta kun niitä siemeniä on vaikka muille jakaa, niin multaan vaan :) Ja on se niin mielenkiintoista nähä onnistuuko vai ei :) Tosin olis kyllä ihanaa, kun olis se oma paikka, ettei tarviis joka ikkunan edustaa täyttää niillä.

   Keväistä viikonloppua :)

   Poista
 2. Täälläkin iloitaan talven päättymisestä :-) Olen tilannut Viherpeukaloilta useampanakin vuonna ja hyviä, kasvuunlähteviä taimia olen joka kerran saanut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä tää kevät on vaan ihanaa aikaa. Kiva tietää, että ovat hyviä taimia.
   Taijampa itekkin tilata :)

   Aurinkoista viikonloppua :)

   Poista
 3. Joo, pakkohan niitä siemeniä on yrittää kasvatella, kun pitää saada jo möyriä mullassa :) Vaikka eivät sitten kasvaisikaan.
  Tuo mainos tuli tänään meillekin ja kyllä siinä on on niin kauniita kasveja ja kukkia että mieli tekis. Mutta onkohan ne oikeasti noin hienoja? Tai kasvaisivatko sellaisiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuossa se toinen puolo. Aina sitä luulee ja toivoo, että ovat yhtä hienoja, kuin kuvassa, mutta monesti se totuus on toisenlainen :) Eikä sitä ikinä muista, vaan joka kevät yrittää :D
   Mutta yrittänyttähän ei laiteta ja onhan ne joskus kuitenkin onnistuneet, ainakin itellä :)

   Poista
 4. Ihanaa kun aurinko paistaa ja linnut laulaa vaikka lunta vielä kunnon kinokset (40cm) onkin! Siemeniä on laitettu tasaseen tahtiin multiin ja huomenna olis tomaatit vuorossa :-D Kukkasia kasvatan tänä vuonna enemmän kuin aiemmin, mikä lie höyrähys tullut ;-P Niin ja tänään kaivoin tieni kasvihuoneeseen, oli lapiolla töitä että pääsin lumen läpi sisälle! Liityin lukijaksi (taas) luulin liittyneeni jo aiemmin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta liittymisestä, aina ei tää bloggeri oikein pelitä. Lunta on täälläkin ihan terpeeksi ja oikeastaan hyvä että on, sillä koviakin yöpakkasia on luvassa. On jotain suojaa juurille.

   Sinä se oot ollut ahkerana, ite oon saanu vasta joitain yrttejä multaan, mutta kun ei ole minkäänlaista paikkaa oikein, niin tahtoo jäähä mun viljelykset sinne pihalle :) Ja se kasvihuone...huoh, kun semmosen vielä elämänsä aikana sais :)

   Poista
 5. Ihana blogi sinulla❤ Olit tehnyt postauksen 28.4.14 kauniista pelargonista.Tiedätkö nimeä sille?Olen sitä ihastellut ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sarpaneva :) Valitettavasti en muista enää nimeä, yritin tonkia omista muistiinpanoistanikin sitä, mutta hukkaan ovat joutuneet. Voin vielä katsastaa vanhemmista postauksista, josko oisin kirjannut niihin :) Tuo yksilö oli kyllä aika mahtava, toivon, että virkoaa talven jäljiltä vielä :)

   Poista
 6. Kevään ehdottomasti parasta luettavaa on taimiluettelot ja puutarhojen ihanat kataloogit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä osuit oikeaan kosotäti :) Toivotaan lämmintä kevättä :)

   Poista
 7. Kevät edennyt erilailla eri puolilla Suomea. Monia blogia lukiessa siellä jo kevätpuuhat täydessä vauhdissa. Meillä vielä osin lunta pihalla ja maa jäässä. Mutta kaipa se siitä, kun aurinkokin on paistanut monena päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta ihanaa tutkia toisten pihoja ja blogeja tuolla etelässä, kun meilläkin täällä keskellä maata talvi vielä. Tosin isojan sulia paikkoja jo metsissä ja omassakin pihassa. Mutta se on ihanaa, kun pitkän odotuksen jälkeen jotakin kevätkukkaa alkaa puskemaan maasta.

   Tervetuloa lukijakseni, toivottavasti viihdyt :)

   Poista
  2. Oiskohan se sinun pelargoni nimeltään Askola?

   Poista
 8. PItkään aikaan kerinnyt käymään täällä blogissasi.
  Viherpeukaloiden lehti putosi meidänkin postilaatikkoon ja katselin sitä sormet syhyten. Mää niinikään ole mikään puutarha ihminen, mutta nyt ajatelin tilata sieltä kunnon satsin kukkia. Siellä oli aivan valtava määrä ihania kukkasia, perantoja, puskia...ym.. siis niin paljon, että ihan häkellyin siitä määrästä.
  Anoppi on pitänyt pihansa kukkivana, mutta nyt koko piha on virallisesti meidän joten jokaisen emännän on tuotava jotakin omaa väriä pihaan ja istutuksia! :)
  Äkkiä tämä kevät menee joten pian sää pääset pulahtamaan lempi paikkaasi!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos TaRa. Talvi mennyt mullakin, etten juurikaan ole toisten blogeissa vieraillut. Jotenkin se pimeys syö kaiken mielenkiinnon joka asiaan. Onneks nyt jo ihanan valoisaa, asioita katsoo eri silmin. Jospa tää oma blogitoimintakin virkistyisi.

   Ite en tilannut mitään, vaikka mieli teki. Entisiä siemenpusseja on kellarissa. Ja niitähän riittää :)
   Varmana ihana piha teillä ja siellähän varmaan on nostalgisia vanhoja perennoita :)

   Juu, kiitos! Huspois ällö sohjo ja jää :)

   Poista
 9. Taimet ovat jo kovaa vauhtia kasvamassa. Onnea koulutuksesta ja hyvää kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua ahkeraa Maarit :)
   Kiitos, vauhti on kova ja illat ihan poikki, kai se tään ikäsellä alkaa tuo lisätieto väsyttämään :D

   Ihanaa kevättä sullekkin :)

   Poista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!