torstai 23. heinäkuuta 2015

Etupihaa!


Heippadei teille! Kiitän edellisen postauksen kommenteista :)
 Taas on päiviä vierähtänyt möyriessä pihamaalla kaikenlaisten rojektien parissa. Vaan se tärkein on vielä kesken,  katos grillin päälle. Liekkö tänä kesänä tuleekaan ja minä revin hiuksia taas kerran. Nimittäin  takapihan suihkuallas on aikalailla koivujen alla ja arvatkaapa onko täynnä sitä rupua. Patio grilleineen on kans siinä vieressä ja nekin täynnä sitä roskaa. Ajatuksena olis saaha koko alue katoksen alle, vaan kestää kestää. Itehhän oisin sen jo rakentanu, jos oisin osannu, vaan kun ei taidot riitä, nii joutuu tuota perheen päätä vaivaamaan :D Mutta se siitä! 
Nytpä  isken tähän kuvapläjäyksen meijän etupihalta kaikkine romppeineen. 

Tämmöinen kollaasi ihan tien vieressä, kun meille käännytään.

Toisella puolen tämmöinen näkymä.

Saatiin ystäviltä vanhan puretun saunan punamultalaudat ja vähänkö ollu taivaissa niitten kans :D
Tämmösiä aitoja tullut joka puolelle pihaa, esittelen ne jossain vaiheessa kaikki. Pittää muute mainita nuo ruukut ja lapio. Ne muuttivat tien toiselta puolelta meille, kun naapurit laittoivat talon myyntiin ja laittoivat joitakin tavaroita ilmaisjakeluun. Meillä on varmaan heidän kaikki saviruukut :)

Siinä vanha maalipöntönkansi uudessa paikassa.

Tytön vanhat kengät oksalla :)

 Ihanaiset ruosteiset tinakauhat tuulikelloina. Niistä ei kyllä lähe mitään ihanaa vienoista kilkatusta vaan ennemmin kolinaa ja kalketta :D

Tämä kaunis astia kans jostain roskista, joko ite löytäny tai saatu, mutta niin oon ihastunu tuohonkin. Orvokit kukkii tosi hienosti, kun muistaa nyppiä.

Takapihan suihkuallas vielä entisellä paikallaan. Siitä tarkemmin tuonnempana.

Kesä on melkosen myöhässä tai eihän tuo oikeen oo ees alkanu. Pioneista vasta yks nuppu auennut, toiseen ei tulekkaan, ku yks ainoa kukka. Varjoliljat ja muut liljat kukassa vasta nyt, viime kesänä heinäkuun eka viikolla oon kuvannut ne kukassaan. Hmm, niin se moalima muuttuu. Mutta onhan vielä kesää jäljellä, ihmeitä ehtii tapahtua ja kukkaloistokin "räjähtää" ...tai sitten paleltua :)

Roskista löydetty tai joltakin saatu ronttonen, hyvä paikka maksaruoholle :)

Tämän pöytäryhmän löysin tori.fistä ihan muutamalla eurolla.
Taustalla oleva aitaus löytyi polttopuukasasta. Revin tuosta kohasta rikkaruohot ja pajunoksat pois, niin jäi ikävä aukko.

Sammalkeiju Matilda Maahinen se tykkää aina vaan keinua kesätuulessa :)

Lyhtyjono on kasvanut taas yhellä letkalla. Kohta loppuu oksat, mihin ripustaa :)

 Lyhdynraatoja on nyt 34 kappaletta, koko letkaa ei saa semmoseen kuvaan, että näkyisivät.

Voi apua tätä kuvalaatua, mutta jospa siitä selvän sais. En lähteny ottamaan uutta kuvaa :D  No siis tässä toinen aidanpätkä kauppareitin vieressä. (huom meillä on oma kauppareitti :D ) Taustalla näkyy uudet tikapuut, nekin tein samaisesta laudasta.Ihana kurkkupurnukka löytyi roskista, pitihän siihenkin saaha kukkia. Edelleenkään en muista tuon kukan nimeä.

Eiköhän tässä ollu yhelle kerralle taas juttua.
Toivotan teille aurinkoista viikonloppua :)

❀❀❀

12 kommenttia:

 1. Niin nautinnollinen oli pihakierros, että oikein eläydyin ja ääneen hihkuin ihastuksesta.. Ihana piha, niin mun makuun!
  Minäkin romuilisin varmasti enemmänkin, mutta kun täällä kaupungissa sitä ei oikein suvaita..heti tulis piha-poliisi ja käskis siivota, vaikka kuin nätisti olisit sisustellut sekä asetellut pihaa..mun tarttee joskus karata kyl jonnekin maalle, missä ei kytätä perään.. Kiitos jälleen Irmeli, ihanasta pläjäyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanainen Tanni, kiitos. Ihan kyllä pattiin ottaa sun puolesta, kun et voi romuilla. Ihan typerät säännöt siellä. Mitähän sanosivat meijän pihasta. Varmana het vankilassa oisin :D
   Sun pittää hypätä sen kakspyöräsen kyytiin joskus ja hurrauttaa meille :)

   Poista
 2. Kiitos upeasta kierroksesta, siun pihamaa se kukoistaa ja antaa virikkeitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kosotäti. Mukavaa, jos joku vaan saa ideoita :)

   Poista
 3. Voi miten sinulla on niin mielenkiintoinen piha, kiitos mukavasta pihakierroksesta. Vinkkejä ja ideoita tuli ihan roppakaupalla <3 Hih ihanat nuo kengät tuolla puun oksalla, ja mitähän käyttöä vois olla pienillä saviruukuilla.. hmm..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki :) Kiva kuulla, että sinäkin sait ideoita. Kaikkia tavaroita voi käyttää puutarhassa. Itekkin pitäisi surffailla toisten blogeissa, mutta tää kesäaika on niin ulkonaolemista, että pikapikaa vaan pyörähtää netissä aamuin illoin.

   Poista
 4. Jopas on monenlaista kaunista. Musta tuo pyörä ison kiven kyljessä on Niin herkullinen. Paljon muitakin ideoita saa sieltä ja halvalla. Ei tartte ostaa kylttiä, jotta tervetuloa puutarhaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta Emilie :) Tuo pyörä on muuten ihan ekoja romuja puutarhassa. Kiva kuulla, etä sait hyviä vinkkejä. Totta, miksi ostaa kaupasta, kun voi tehä ite. Eikun vaan metallinkereäyspisteelle tonkimaan maalipöntönkansia :)

   Poista
 5. Voi että tuossa puutarhassa joku nauttii tehdä venkuloita hymy suin!!!
  Luovaa tohinaa ja tonttuja tuolla!

  VastaaPoista
 6. Täältä hienosta blogistasi vasta löytyikin ihmeteltävää. Onpa hauska meininki!

  VastaaPoista
 7. Tuo potkukelkka on niin samanlainen kuin meillä oleva, ihan väriä myöten. Minä sillä potkuttelin vielä parisen vuotta sitten, mutta yhtenä päivänä se lähti liukkaassa mäessä käsistä ja työntöaisa irtosi.

  VastaaPoista
 8. Innostuin sitten eilen ihan tämän sinun juttusi innoittamana ensin jopa multasäkin kanssa touhuamaan, vaikka koko kesänä en ole pihalla tehnyt mitään multahommia. Sitten innostuin kanniskelemaan pihalla näkysälle vanhaa maitotonkaa, paria vanhaa kahvipannua ja paria lyhdynraatoa. Ja se edellämainittu potkukelkanraato pitää kans saada johonkin esille:)

  VastaaPoista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!