keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Syyskuulumisia!


Hei pitkästä aikaa. Voitteko kuvitella, oon kirjottanu tätä postausta kaksi viikkoa. Ensin temppuili tää blogi, en saanu kuvia ladattua, sitten kone meni tilttiin ja yks viikko oli yhtä hulabaloota pojan häiden takia. Tässä tänään sitten monta tuntia etsinyt silmät kierossa eilenotettuja kuvia koneelta. Nekin joutuivat jonnekkin ihmekansioon. Välillä tuli soitto yheltä ystävältä, että olis puutarhaan ruosteromua ynnämuuta, jos kiinnostaa.Lähin samantien katsomaan ja mukavia juttujahan siellä oli. Yks patjavieteristö olikin ihana yllätys, kun semmosta etsinytkin jonkin aikaa. Eihän niitä ookkaa vasta ku neljä ennestään :) 

Tää on siis harvinainen syksy. Luulis, että kun kesä tuli niin aikaisin, syksykin iskisi päälle aiemmin, vaan ei, kesä senkun jatkuu. No, puiden lehdet ovat jo ruskassaan ja niitä onkin piha ihan keltasenaan, vaan kukat kukkii entistä enemmän. Muutamat alkanut tekemään uutta kukintoa. Ihan käsittämätöntä. Ja miten lämmintäkin ollut. Tai sitten viimekesän jälkeen sitä on ihan ymmällään, kun ei juurikaan aurinkoa nähnyt eikä kukatkaan oikein kukoistaneet. No jokatapauksessa... Ihanaamahtavaasuperhienoa :D 

Tässä vähän tämän päivän kuulumisia!Tää kesämalvikki on ihan superyksilö. Siinä ei ole ku kaks vartta, mutta kukkia oli yli 60 viime viikolla ja suurimman läpimitta 15 senttiä. Toisen varren ympärysmitta 11 senttiä. En käsitä, mitä se on syöny  tai juonu :)

Tämä elämänlanka hokas vasta nyt, että pitäis alkaa kukkimaan jo. Nuppuja on aukeamassa ihan kymmenpäinen määrä. Se on kasvanut pituuttakin yli kolmeen metriin ja seipäännenästä kurkottaa jo koivun oksaan.Nämä ruusutarhan elämänlangat kans viime viikon sisällä kasvoivat ihan mysteerisesti. Nuo lehdet ovat valtavia ja kukannuppuja on tulossa vaikka kuinka paljon.


Melkein kaikki muut orvokit ovat jo kuolleet, mutta nämä kaksi ovat vielä täysissä voimissaan.

 Kosmoskukkakin vielä voimissaan. Tuossa noiden keksellä on joku mysteerio, ootan että se avaa kukkansa, niin laitan sitten kuvaa. Ei oo ainakaan kosmoskukka.

Krassi kituutteli lähes koko kesän, mutta parin viime viikon aikana se on alkanut tekemään uusia köynnösversoja.
Suprise...tuoksuherne haluaa mukaan postaukseen :D  Nää ovat ihan valtavia. Pakkauksessa luki korkeudeks 165 cm, mutta pisin on jo kolmen metrin yläpuolella. Ylistän taas niiden tuoksua...ja kauneutta. Iiiiikkkkk...sekoon *poks*

Tämä maksaruoho taitaa olla kukkimassa ihan ajallaan.

Villiviinin lehti ei oo yhtenäkään vuonna  meillä ollut näin iso. Mittasin läpimitan ja 52 senttiä on tuolta ylälehdestä alalehteen.

Vuorenkilpi pukkaa uutta kukintoa. En meinannu silmiäni uskoa.

Ruusuangervokin aloitti uuden kukintakauden.

Ja minttukin kukkii jo toista kertaa.

Alan uskoa, että avaruudesta on tullut sateen mukana jotain ihme kasvusädettä. Minun viherpeukalo se ei oo ollu, joka nuo on saanut aikaan.

Minäkin varmaan saanut jotain säteitä, kun naama on ihan oranssi. Tai sitten oon nuuhkinut liikaa tuoksuherneitä. *nuuuuuuuuuh*

Mukavaa loppuviikkoa ja tervetuloa lukijaksi maria cecilia :)

•´¯`•.¸¸.• ƸӜƷ •´¯`•.¸¸.•6 kommenttia:

 1. Juuri tänään minäkin kiertelin pihalla ja ihanilin miten paljon on viellä kukkivia kukkia...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eikö olekkin ihmeellistä! Ihanaa, ei haittaa pimeys, kun kukat kukkivat :)

   Poista
 2. Voi miten paljon vielä kukkia. Ihana väriloisto! Tuo sun ruusupapu on kyllä mahtava ja varmasti ihana tuoksu. Mun papu ei ole tehnyt kun muutaman kukan ja niitä olen nuuhkinut urakalla! Mitä sä "syötät & Juotat" noille sun kaseveille & kukille, kun ovat noin hyvävointisia..??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, se taitaa olla se tuoksuherne, vaikka ruusupavuks sitä itekkin kokoajan nimitän :)

   Itekki oon vähä ihmetelly, mitä ne on saanu...mut sitte hokasin, että varmaan se vaaleanpunanen aine, jota sain miehen siskolta on aiheuttanu nuo suuret kukinnot :) Toivottavasti jatkuu.

   Mukavaa viikonloppua sinne :)

   Poista
 3. Patjaverkkoja tarvitaan aina. Näin pihan josta niistä oli tehty komea pitkä aita. Aidassa kiemurteli villiviini! Kaunista kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, niistä saa rakenneltua vaikka mitä. Tänään kiertelin pihaa ja enskesäksi taijan tehä jonkun majan niistä, jos löytyy useampia kappaleita. Sitten jotakin köynnöstä...vaikkapa juurikin sitä villiviiniä kiipeämään...tai jotain kukkivaa köynnöstä. Oisipa muuten kiva nähdä se aita :)

   Poista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!