maanantai 26. toukokuuta 2014

Ruusu-Liisan puuhastelut!

Vai pitäskö sanoa, että Ryysy-Liisan :D Ulkonäkö on erittäin multainen ja hikinen!

Kesää on eletty ihan täysillä parin viikon ajan ja mikäs sitä on ollessa, kun hellettä pukkaa mittariin. Järvessä oon pulikoinut ja vesi onkin jo +18. Luulen, että sinne jäi flunssa, koska parin uimiskerran jälkeen olo oli jo parempi. Kylmä vesihöyry auttoi astmaoireisiinkin. 


Nämä ihanat maitokärryt bongasin mehtälenkiltä viime syksynä. Poimulehtiä oon koonnut pitkin pihaa suojelukseen ruohonleikkurin tieltä.

Luona vanhan veräjän... :) Kas, romunkeräyksestä löydetyt Mehumaija ja tuolinranka näköjään jääneet etsimään paikkaansa taustalle.

Siinä se ihana ruusutarha.Taitaa olla ikuisuusprojekti. Kolme ruusupuskaa kaheksasta näyttäs olevan paleltunut, mutta en vielä luovu toivosta. Viime kesänähän tuossa oli  elämänlanka ja tuoksuhernekaari. Raivasin kaikki pois ja aloin kaivamaan ympäriltä lisää tilaa ruusuille. Mielessähän on kuva, että ympyrän muotoiseen tarhaan mennään kaariportin alta, joita pitkin kiipeävät tuoksuherneet. Tarhassa  ruusut kukkivat runsaasti ja niiden tuoksussa saan juoda päiväkahvia tai viiniä takorautaisessa puutarharyhmässä. No eipä paljoa puutu, hah :D No vielä on kesää jäljellä...

Eilisen päivän projekti. Pihlankujalle pari uutta patjanvieteriä viritin toisellekkin puolelle. Rikkaruohoja revin molemmin käsin, että kynnet katkes..no en minä niillä mittään teekkään. Tuoksuhernettä taas istutin niiden eteen, että mummun rinsessa saa siitä käyskennellä ja haistella hyviä tuoksuja.

Hetken jo luulin, että viimekesäinen tuoksuherne on alkanut työntymään maasta, vaikka on yksivuotinen, mutta elämänlangalta näyttää. Eipä haittaa, kaikki kukat saa kukkia meijän pihalla. Paitsi ei rikkaruohot.

Ah, tätä ruosteista kauneutta ♥ 

Sitruunapuukin on herännyt eloon, vaikka näyttääpä taas siltä, että ne penteleen kirvat syö kaikki lehet. Oon suihkutellut ties millä veellä ja myrkyllä, mutta sitkeitä ovat.  Huomaa taustalla nurkka rikkaruohontappokoneesta :D Ostin tarjouskevytpeitteitä kasan ja niitäpä oon viritellyt kolmeen paikkaan. Tuohon tulee se kasvihuone/huvimaja..... j o s k u s! *huoh* 

Tää lähtis ettimään hallaverkkoja. On nimittäin luvattu jopa lumisaetta. VOEHAN PASKA!!!

Aurinkoa ja lämmintä ootellessa!


 


14 kommenttia:

  1. Kyllä sais lumisateet pysyä poissa, nyt ei sellasata riesaa tarvittas.
    Tuo siun käytävä on ihana ja noi vanhat kärryt oi että miks en tollasta keksiny sillon ko meilläkin oli tollanen kärrin raato.
    Mukavia hetkiä:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eipä tarvittas takatalvea tappamaan kasvunalkuja.
      Eihän sitä aina tajua kaikkea säästää....minäkään. Harmittaa ihteänikin monta poisheitettyä tavaraa.

      Kiitos, mukavaa alkuviikkoa siullekkin :)

      Poista
  2. Ihana kuva ruusutarhasta.. aijai..
    Kyllä tietää, että kesä on tullut kun pääsee ihastelemaan Ruusu-Liisan ihanaa puutarha-aluetta.. mulla kuola valuu kun ihastelen kuvia ja ihania suunnitelmia.. maitokärryt loistolöytö - ihanat.. Voivoi.. niin paljon taas kaikkea kivaa sulla siellä!! Ihania puuhasteluita sinulle sinne. Vai lumisadetta.. huhhhuh..pois lumi pois

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiiiitoooooos Tanni :) Mutta kaukana ihanasta tuo ruusutarha vielä. Ens viikkoon mennessä sen kaivan loppuun ja istuttelen ruusupuskat-ne melkein kuolleetkin uusiin paikkoihin, että keskelle jää laattakiville tilaa tai kuormalavoille tai betonilaatoille...tai tai tai jollakkin patiolle :)

      Kuules, tää on vasta alkua. Nyt vasta uusia juttuja tuleekin... viime viikon olin NIINPALJONAIKAANSAAVA , että mielenkiinnolla ootan itekkin pihaa, kunhan kaikki alkavat kasvaa :)

      Kiitos samoin, ihanaa myllerrystä Kotipellolle :)

      Poista
  3. Ai että, kullä siellä on tosiaan "romuromanttista", kaikenlaista kivaa nähtävää olisi. Nuo patjan jousijutut on hauskoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilie. Tuossa oli vain hyvin pieni osa meijän takapihasta. Lisää on tulossa.
      Patjanjousiin oon ihan hulluna, laittelisin niitä sinnesuntänne, kun vaan löytys lisää :)

      Poista
  4. No huhhuh, on sinulla ideoita ja työmaita. Toivottavasti ruusut kukoistavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhahullu, ku oon, niin eihän sitä voi ees päivää olla kaivamatta jotakin nurkkaa. Päämääränä on, että nurmikko vähenis ja vähenis, kasvit ja puut sekä pensaat lisääntys.

      Kiitos, toivon itekkin, että ihanaiset ruusuni selviävät :)

      Poista
  5. Meille ei sentään lunta ole luvattu, mutta aikamoinen pudotus helteestä. Siinä on se hyvä puoli, että jaksaa paremmin touhuta puutarhassa. Nyt on ollut olo enemmän ryysyinen kuin ruusuinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella suuri pudotus, ei näin sais tehä kesäihmisille! Voivoi, minä jaksan, oli helle tai halla :D Mutta totta, kaikki eivät kestä hellettä. Suotakoon heille viileät ilmat välillä :)

      Täällä kans melkosen likainen olotila, kun tuolla sateessa mylläsin :)

      Poista
  6. Sullakin näyttää olevan unelmissa sama juttu kuin täällä.. eli huvimaja tai grillimaja. Kummalla nimellä sitten halunneekin kutsua sitä unelmaansa.

    Sitruunapuussa on tainnut varas käydä napsimassa näitä sun ihania kirkkaan keltaisia sitruunoita, kun kengät ovat pudonneet jalasta vauhdissa! :)

    Käsissäsi ruostekin alkaa näyttämään taideteokselta, jotenkin ihastuin tuohon ruosteiseen juttuu. Sitten vielä yksi juttu, jos minulla oli portti salaiseen puutarhaan niin sinulla on sitten selvästi silta salaiseen tarhaan. Mutta sun siltaa vartioi selvästi sotilaat joilla mukavat hatut päissä. "kakkuvuuat"! ;)

    Olet kyllä melkoinen taiteilija sielu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sinunkin haaveeesi toteutuu. Meillä on jo grilli/hellasysteemi, ja senkin ympäriltä puuttuu joku kehikko+katto. Sen kasvihuoneen rakentaja vaan puuttuu, ku en luota omiin taitoihin, eikä kyllä voimiakaan niin paljon ole, mitä vaatii.

      Hih, varas ei taija tulla hakemaan enää kenkiä, ovat siinä niin kauan jo olleet :)

      Ruoste, se on vaan niin kaunista. Hih, sotilaitten hatut olivat pitkin pihoja viimeöisen tuulen johosta :)

      Kiitos kunnianosoituksesta TaRa ♥

      Poista
  7. Ja niinkuin totesit..ruoste on jumalaisen kaunista!

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!