sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Hellettä ja hallaa sekä kukkasia!

Ihanaista kesäkuuta! Kyllä on ilimoja pielly :D Yli +25 asteisista päivistä + 5 asteeseen on järkyttävä puotus :/ Pelko persiessä nuuhkin tuota ilmanlaatua, muuttuuko hallaksi vai ei. Hallaharsoa ei tullut ostettua ajoissa, joten pyyhkeet ja peitteet kehiin, jos siltä näyttää, että tuuli tyyntyy. Kait se on vahattava koko yö niitä aarteita. Menin istuttamaan avomaalle jo salaatintaimet, yrtit ja kurpitsat puhumattakaan niistä kymmenistä kukkasista. Onneks monet niistä hallankestäviä.

Meijän omenapuu kukkii runsain kukin, peräti 22 kukkaa :D
 Viime vuonna vaan viis. Toivottavasti ees yks omena saahaan.Tätäkin vois äkkiseltään luulla omenankukaksi, mutta onkin orapihlaja.


Luulin viime kesänä näitä orapihlaja-aidan keskeltä löytämiä pensaita tuomeiksi, vaan olivatkin sireenejä. Orapihlaja saa tänä kesänä lopullisen lähön. Joitakin oksia jo sahailin, että nämä ihanat sireenit saisivat valoa.

Se viime pstauksen kukka olikin kurjenpolvi. Muistin tuossa yks päivä nimen. Ens kesänä pitää tehä isompi ja ihan oma alue niittykukille.

Tässä toinen ihana niittykukka, puna-ailakki. Sainpas kasvamaan siemenistä. Toivottavasti nousee ens keväänä uudestaan. Tämä liittyy kurjenpolven seuraan omaan penkkiinsä.

Tää on arvoitus. Ei hajuakaan, mitä olen kylvänyt viime syksynä :DKertoo, ken tietää :)

Patjarikossa on kyllä monivivahteisen kaunis kukka. Istutin koivun juurelle, kun edellisessä paikassa, kiven päällä, oli liian kuivassa. Laitoin oikein kunnon multakerroksen alle. Kukka kiittää kukkimalla

Löysin tien vierestä tuommosen ruostuneen purkin. Ihan omiaan mun orvokeille. Ja sävysävyynkin :)

Hopeahärkki kasvaa kasvamistaan ja leviää ihan mielettömästi. Pitää vissiin vuorenkilvet siirtää pois sen tieltä, että pääsee oikeuksiinsa. Viime vuonna kukki koko kesän, toivottavasti nytkin.


 Lumipallopuu selvisi ötököistä. Raidilla suhhuutin kolmeen kertaan ja veellä suihkutin vuorotellen vuoropäivinä. Nyt näyttää aikas terveeltä. Pallot ihanan hennon vihreitä, kun kuvan otin eilen illalla, mutta nyt jo valkoisia.

Tämmösiä lukemia kasvihuoneessa koko viime viikon ja vähän edellisenkin.


Ystävä toi tuommosen suuren öljylampunrangan. Lasiosa särkynyt, mutta  tuo ihan toimiva. Oli siinä semmone iso ruosteinen lieriökin mukana, mutat en laittanut sitä tuohon, kun varjostaa liikaa. Hieno amppeli joka tapauksessa. Miiii laik

 Kukkiksen kans oltiin ihailemassa auringonlaskua ja toki minä uiskentelin pitkin järveä :)

Tämmöisiä uutisia tällä kertaa. Ihanan kesäistä ja toivottavasti lämmintä kesäkuun alkua 9 kommenttia:

 1. Tuo sinun autosi on kyllä oikein ilo-pilleri - hyväntuulen menopeli..mahtava!! Ihanaa kukintaa teillä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanni ♥ Kukkiksen kans on mukavaa kruisailla pitkin kesäteitä :) Onneks kukinta vasta alussa, sitä suurta kukkapaljoutta ootellessa :D

   Poista
 2. Komiasti kukkii kukat ,niin puutarhassa kuin autossakin.

  VastaaPoista
 3. Aikamoinen pudotus lämpötiloissa. Nyt ollaan ehkä lähempänä ns. normikesää. Täytyykin käydä katsomassa, josko pitää laittaa yöksi kasvariin lämpö. Luvattiin koleaa yötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelu on todella suuri ja se tunne, kun on päistatellut rannalla kuumassa auringossa, niin kaivappa sitten villasukat esille. KÄÄK!

   Meillä ei ole kasvihuoneessa lämpöä, niin joutui viemään sisälle kaikki muut, paitsi perunat ja porkkanat, jotka säkeissä kasvamassa. Kai niille täytyy heittää viltti niskaan.

   Toivoa sopii ettei mikään palellu.

   Poista
 4. Sepäs oli mukava postaus. Kauniita kesäisiä kukkia ja tuo hieno kukka-auto. Hallaa on meillekin luvattu ensi yöksi. - Blogissani on arvonta, jossa palkintoina on kolme puutarhakirjaa. Käyhän kurkkaamassa. Kesäterkkuja Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. Täytyykin kävästä vieraisilla :)

   Poista
 5. Mitenkähän kukkien nyt myrskyssä kävi? Omenapuu tuli aika äkkiä puhtaaksi kukista ainakin minulla! Mutta en ollut silmiäni uskoa, kun tuon auton näin! Ihan tosiko? Kyllä varmaan perääsi katsellaan! Hyvää kesää ja paljon kukkasia!

  VastaaPoista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!