perjantai 3. marraskuuta 2017

Syksyä ja ensilunta!

Hei vaan! Syksy on tullut ja mennyt. Kesäkin meni aivan liian äkkiä. Syysruska oli kyllä huikea, vaikka aika vähän punaista oli lehdissä. Johtunee, kun ei ollut yöpakkasia. Viime vuonna ensimmäinen yöhalla iski jo syyskuun puolivälissä, kun taas tänä vuonna oltiin jo lokakuulla, kun ensimmäiset kukat paleltuivat.  


Daaliat ehtivät kukkimaan kokonaisen viikon, kukkia oli kolme :D 


Minulla oli tämmösiä apulaisia haravoimassa. Kokonaisen maitokärryllisen saivat lehtiä kasaan, joista puolet putosi lautojen välistä matkalla lehtikompostiin :D Ajatus ja apu on tärkein ♥ Reilun kolmenkymmenen kilsan päässä meiltä on mahtava mörkömaa luonnonpuisto ja näkötorni mahtavalla laavu-grillipaikalla. Tytön kanssa käytiin tässä syksyllä keittämässä pannukahvia ja paistamassa makkaraa.


Tomaatin kasvatushuone sai katon ja muuttui lyhdyksi. Sinne muutti enkeli valoineen ja kasvineen.


Siirsin sen katoksen alle ja nostin enkelin puupölkyn päälle, ettei kylmä ota lattiasta.Ensilumet satoi jo reilu kaksi viikoa sitten ja yöpakkasia ollut lähes joka yö, eniten -14,5 astetta. Se on jo melko korkea vuodenaikaan nähden Keski-Suomessa. 
Perinteisiä pikkukuusia istutin taas sankoihin. Otan aina juurineen, niin saan keväällä istuttaa maahan. Ei  kuole kuusi turhaan :) ♥ Tää viimesin kuusi on meijän uuden kesägrillin seinustalla. Siitä  postausta seuraavaksi, vaikka sisältä ei valmis olekkaan.  Se oli koko kesän kestävä projekti. Sillä tämän blogin postauksetkin jäivät vähän retuperälle, kun ekana rakennettiin iso terassi ja sen päälle sitten tuota rakennusta. Mun velihän siinä oli mestarina aina, kun sille sopi,  mutta ite olin valttaamassa ja maalaamassa kaikki laudat. 

Diana se ei välitä pikkupakkasista. Tämä yksilö unohtui puoliavoimelle terassille, kun muut vein jo talvisäilöön. En tiijä säilyykö talven yli, mutta aina voi yrittää :)Ihana aamu alkuviikosta käydä lenkillä.  Järvien yltä leijaili mahtava pakkasutu koko tienoon ylle.

Tänä syksynä en muuten leikannut matalaksi juuri mitään perennoja, tai no kaikki onttovartiset leikkelin ja jätin ruusujen juurille.
Puuvartiset jätin pikkulinnuille ja muille elukoille suojiksi.
Takana näkyy tuo meijän kesägrilli.

Näihin tunnelmiin, oikein hyvää Pyhäinpäivää ♥

PS! Kiitos kommenteista edelliseen postaukseen :) ❤💗

10 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Kiva on tuo tomaatinkasvatushuone. Niin syksy muuttui talveksi. Meillä oli jo runsas lumipeite, mutta nyt ollaan plussan puolella, eli lumet todennäköisesti sulavat pois. - Hyvää Pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli ♥ Plussaa on täälläkin nyt, ei oikeastaan haittaa. Vielä on mahollisuus istuttaa unhoon jääneet sipulit maahan. Ja kaivaa pari kuusta lisää. :)

   Leppoisia pyhiä sinullekkin Anneli ♥

   Poista
 2. Ihana pömppöpeppu tuolla pienemmällä apurilla. Ja ylemmässä kuvassa ihan oikeassa työntöasennossakin vielä! Aaahh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta ♥ :D Hih, sillä olikin vaipat vielä tuolloin, enää ei kuulemma iso poika( kohta 3 ) käytä :) Ja mallia katottu selvästi isosiskolta :)

   Poista
 3. Oi kuinka ihania ja kauniita kuvia <3 Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatiaiskananen :D ♥ Mukavia pyhiä myös sinulle :)

   Poista
 4. Kivat kuvat. Tomaattihuoneestasi onkin moneksi. Nyt ilahduttaa kauniine valoineen ja koristeineen.
  Hyvää pyhäinpäivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vuokko ♥ Onneksi ehin tehä katon ennen sateita.
   Leppoisaa viikonloppua sinulle myös :)

   Poista
 5. Reippaita syystouhuja teillä on ollut. Aivan ihania nuo harmaasävyiset kuvat <3 Syysterkut Viherrillin puutarhasta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viherrilli♥ Oli syksyllä aivan huiman kauniita päiviä, kun usva nousi järven päältä. Täytyypä poiketa vierailulla :)

   Poista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!