perjantai 6. marraskuuta 2015

Marraskuun lämpimät.

Perjantaita sateisesta ja sumuisesta Keski-Suomesta! Ilma on kyllä ihana siltikin.   
Syksy on niin mahtavaa aikaa siihen asti, kunhan tuuli pysyy loitolla. Tykkään sateisista ja sumuisista illoista, kuulaista ja aurinkoisista pikkupakkasista sekä lämpimistä aurinkoisista päivistä. Vaikka kaikki lehdet ovat tippuneet puista, maisema ei siltikään ole synkeä eikä ankea.  Pari ruusua on sinnitellyt vielä ja hansaruusukin yltyi kukkimaan uudestaan. Alkuviikko oli tosi lämmin, +13 astetta parina päivänä ja muina päivinä yli +10. Kerrassaan mahtavaa.


Kranssintekoa on riittänyt. Oon aina tykännyt koivun kuivuneista oksista, varsinkin riippakoivun. Minua kyllä ihmetyttää yks juttu, urvut eivät kehittyneet ollenkaan. Nyt vasta vihertävät ja kasvattavat niitä. Tavallisesti sitä rupua on ollut rännit, katto  ja pihamaa täynnä.

Pajukaari näyttää tältä vielä, ens keväänä siihenkin tulee uusi ilme, kun pajut kaadetaan ja tilalle tulee metallikaari tai joku viritys.

Kanervia ei ole koskaan liikaa. 


 Kyllä se niin on, että ruoste korostaa kaikkia värejä :) Pikkukuuset ovat ihania ja pysyvät hyvinä syksystä kevääseen. Varsinkin, jos istuttaa juurineen. Niin tein tänä vuonna ja keväällä aion istuttaa maahan.

Vanha lintujen ruokintamökki sai uuden tehtävän. Purin sekalaisen kivikkopenkin ja rakensin vähän toisenlaista ilmettä. Ruotsalaistonttupesue asustaa siinä. Ei tullut otettua lähikuvaa heistä, ovat kyllä metkan näkösiä. Joulutonttujakin näkyy jo olevan liikenteessä.

Ruusukadun ensimmäinen talvi tulossa. Mielenkiinnolla ootan, miten lumi kerääntyy kaariin ja pakkanen koristelee ne. Toivottavasti mun mielikuva on oikea, enkä joudu nostamaan keväällä niitä kappaleina ylös maasta :D

 
Että mä rakastan näitä väriyhdistelmiä.

Lempipuuhassani näin syksyllä :)

Rentouttavaa viikonloppua

16 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Kauniita kuvia. Paljon olet askarrellut pihalla ja paljon kaunista olet saanut aikaiseksi. Laitatko ruusuportteihin valoja talveksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Anneli. En taija laittaa valoja enää talveksi, syksyllä niissä oli, mutta otin sateiden alettua pois. Monet valot eivät enää toimi talven jälkeen, joten siksi. Olisivathan ne kyllä hienot :)

   Poista
 2. Nuo kanervat tuo niin kivasti väriä pihalle ja sun astelmiin, upeita kuvia, paljon katseltavaa taasen. Työkalupakki on suosikki ja mainio se fillari siellä taustalla.. Ihanaa viikonloppua sinulle sinne<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen Tanni :) Työkalupakki on herättänytkin hilpeyttä. Pyöränranka oli aiemmin tien varressa, mutta siirsin uuden roskakatoksen eteen koristamaan.

   Ihanaa viikonloppua Kotipellollekkin <3

   Poista
 3. Kaunis on puutarhasi näin marraskuussakin, kanervat,antaa väriä ja kuura luo tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kosotäti. Oikeastaan välillä toivoo, ettei lunta tuliskaan, kun nurmikkokin vihertää niin ihanasti. Mutta mitäs se Joulu on ilman lunta.

   Mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 4. Näissäkin kauniissa kuvissa näkee hyvin, miten ihanan valoisa syksy tämä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aivan ihanan aurinkoinen :) Kiitos Between ja mukavan syksyistä loppuviikkoa :)

   Poista
 5. Ihan turha ruikuttaa, että on marraskuu, eikä pihalla voi tehdä mitään. Näköjään voi! Tosi sympaattisia kuvia, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aivan niin ei kannata marista. Aivan mahtavia päiviä ollut. Kiitos paljon Tuulevi :)

   Poista
 6. Kanervat sopii ruosteen kanssa yhteen.
  Ihanaa aikaa on ollut. Nyt meillä sataa ja heti synkeä fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin sataa lorisemalla jo kolmatta päivää. Vaikka ei minua piätä sekään. Sadevaatteet niskaan ja menoks. Kaikenlaista puuhastelua ollut vieläkin :) Kiitos kommentoinnista Taina ja mukavaa loppuviikkoa :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Gitta :) Toivottavasti vielä ennen lumien tuloa saahaan samanlaisia päiviä.

   Poista
 8. Sinä se olet oikea satumaailmojen rakentaja! Tykkään itsekin ruosteisista esineistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos paljon Vilma. Mihinkäs minä näistä lapsenkengistäni pääsen :D Ruosteisissa ja ajan patinoimissa esineissä on eletty elämä, kurjuus ja kauneus :)

   Syksyistä loppuviikkoa :)

   Poista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!