perjantai 14. kesäkuuta 2013

Lumipalloja ja sitruunoita!

Hei taas! Tänään sataa saavista kaatamalla , luonto tykkää...minä en. Noh onhan se mukavaa olla sisälläkin välillä....SIIVOAMASSA!!  Sentin kerros pölyä onkin kertynyt huonekalujen päälle sekä hiekkaa, ruohonsilppua, leivänmuruja yms yms muuta mukavaa lattioilla, että inhottaa kävellä avonjaloin. Pölyallergian takia en muutenkaan ole kovin riemuissani siivoamisesta, koska loppupäivä on niiskutusta ja hengenahistusta. Siivota pitäisi useammin, mutta kuka jaksaa kesällä, kun puutarha kutsuu :) Ja mulla se on sama reaktio aina, vaikka kuinka useasti siivoaisin, puulämmitteisessä talossa pölyä kulkeutuu pannuhuoneesta ja liiteristä. Muutenkin on nyt ollut vaikeaa siitepölyjen osalta ja keuhkot aika tiukoilla öisin. Mutta ei lannistuta, suomen kesä on silti PARASTA, mitä tiijän

...siitäpä päästäänkin asiaan,  harvemman pihassa kasvaa yhtäaikaa lumipalloja ja sitruunoita..varsinkaan suomen kesässä. 
Meillä on semmoset helteet, että niin vaan sitruunat kasvaa ja  kypsyy
sekä yhtäaikaa jääkausi, että lumipalloja pukkaa puun oksille :)

Sitruunasato alkaa näköjään olla kypsä, kun hedelmät putoilevat :)
Oikeasti koiranheisipuu kuoliintui viime keväänä, joten leikattiin miehen kans
kaikki vihreät pois. Se jäi niin ikävän näköiseksi, että kellarin sitruunapullovarasto oli pelastus. Kannattaa keräillä kaikenlaista :)

Isoja on lumipallot tänä kesänä, vaikkakin punkkiseurue yrittää nakertaa puuta hengiltä. Mäntysuopaliuos ei toiminut, joten oli pakko turvautua Raidiin. Meinasin muuten tappaa ihan ite tuon puun..kuljin Roundup- ja Raid-pullojen kanssa suhhuuttelemassa pitkin puutarhaa, saattoi välillä mennä ristiinkin suihkeet :D

Etupihan orapihlajakaaren eestä. Mulla on joku hinku tehä noita kaaria joka paikkaan. Oon tullut siihen tulokseen, että paras kaari on taivuttaa se luonnon puista. Pajulla on hyvä solmia puut yhteen, joku luonnon narukin käy. Rautalankaa ei saa missään nimessä käyttää.

Takapihan pajukaaren alta. Tähän joskus vielä haluan jonkun takorautaisen penkin, jossa voi istuskella ja katsella, kun humalaköynnös kiipeää polkypyörästä tukea ottaen pitkin pajun vartta  toiselle puolelle.

Lampunvarjostimen rankaa voi käyttää näinkin :)

Tomaatille suojaa on antanut lyhty. Niitähän ei kannata laittaa kesäksikään pois, vaan ne ovat hyviä minikasvihuoneita taimille :) Kylmällä säällä voi oven laittaa kiinni.

Sateista perjantai-iltaa meijän pikkuterassilta.
 Siivouspalkan olen ansainnut :)

Oikein hyvää viikonloppua!4 kommenttia:

 1. Kyllä täytyy ihailla sinun hauskoja ideoita!
  Minulta kuoli kokonaan tuo Lumipallopensas jo viimevuonna. Aina oli kirvoja täynnä.
  Ehkäpä joskus kokeilen istuttaa uuden mutta täysin eripaikkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ideoita pukkaa, kun päivät pitkät pyöriskelee puutarhassa :)

   Ikäviä ne kirvat, mutta tiedätkös, että kun ottaa oksan puusta ja istuttaa multaan, siitä lähtee kasvamaan uusi puu. Mäntysuopaliuosta vaan heti alusta asti...saattaa tehota. Meijänkin puu on kahteen eri kertaan leikattu lyhyeksi, mutta aina se vaan virkoaa.

   Mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 2. Mahtavia ideoita taas :) Tuo lampunkehikkokin niin Wau! Mietein, että löydätkö sää koskaan ohikulkijoita pusikosta tiirailemassa salaa sun mainioita puutarhasisustuksia? Tunnustan, että olisin sellainen, jos läheltä löytyisi tuollainen ideoiden ilotulitus :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Hihhii Kiki :D On niitä ohikulkijoita, mutta ei puskissa. Ihan ne tutkivat avoimesti, mitä tien viereen oon laittanu :) Ei minua tosin haittaisi, vaikka joku puskassakin lymyäisi...tervetuloa vaan :)

  VastaaPoista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!