torstai 6. kesäkuuta 2013

Mahtaako heinäkuussa kukkia enää mikään...??


...Siis mikään monivuotinen. Sireenit, tuomet ja pihlaja ovat täydessä terässään ja lumipallopuukin avasi kaikki pallonsa toissapäivänä. Nämähän kukkivat yleensä lähempnä juhannusta. Järkkyä huomata, että pioneissakin iiiisot nuput jo nyt. Tekis mieli jarrutella, että kamoon ei vielä. Voihan tietenkin olla niin, että tulee kesän lopulla toinen sato, niinkuin mieheni arveli. 

Tässä vähän pihapiirin tunnelmia. Pihalla on tullut oltua aamusta iltaan, melkeinpä nukkusinkin siellä, jos olisi joku aitta. Järvi on kans ollut toinen kotini. Nyt maltoin tulla päivittämään, kun ukkonen hiukkasen murahtelee ja vettäkin räpsii. Se ei todellakaan ole pahitteeksi. Vesi meinaan...ukkosta pelkään.

 Vanha sängynpääty jokakesäisessä paikassa. Yleensä laitan siihen vaaleanpunaisia ruusuliisoja, mutta niitäpä ei meijän toreilta ole saanut.Minusta ihana kontrasti tuota kulunutta turkoosia ja ruosteisen sinistä lokerikkoa vasten. Mutta ei paha tuo ahkeraliisakaan.

Etupihan suihkuallas ja monen tunnin ähräämisen tulos. Oli pumpusta murtunut se suihkuputken alus. Kuumaliimaa ympäriinsä ja jeesusteippiä ja siihen vanha suihkuletkun pätkä, joka sopi kuin nakutettu. Kivien alta vedin toisen pään sinkkikastelukannun kaatonokkaan ja tungin koko letkun sinne. Rikkihän sekin oli..no pohjasta tiputtaa suoraan altaaseen. Hätä keinot keksii :)
 Ilokseni huomasin viime kesänä, että siihen on ilmestynyt koivu kasvamaan viereen. 

Romukasan alimmaisena lojui hellankansi vai mikä tuo on. No se päällyskin löytyi. Mutta tuo käy hyvin kehyksenä lemmikeille.

 Poimulehti kasvaa tänä vuonna rehevästi ja niitä löytyy joka puolelta pihaa. Olenkin pelastanut niitä rytteikköjen ja heinikkojen keskeltä ja istuttanut pihapiiriin.

Lisää luukkuja :) Orvokki tykkää.

Vanhoja polkypyöriä ei ole koskaan liikaa. Miehen äidin vanha käsilaukku on tuossa rissassa jo kolmatta vuotta antanut kodin kukkasille :)

Viimeinkin löytyi miesten runkopyörä ja aika erikoinen vielä. No oli aika osissa löytyessään melkoisesta pyöräkasasta. Napsin sitä sun tätä mukaan ja kursin kasaan. Etupyörä taitaa ollakkin takapyörä, mutta ei haitanne :) Hyvin ajaa virkansa. Kukkasia oon vähän miettiny, mutta minusta hieno ihan tuommoisena pelkistettynä tuolla puskassa. Kunhan kielot kukkivat, pyöräkin varmaan puhkeaa loistoonsa :) Huomatkaa muuten tuo hieno tähtikuvio!

Niin se sade tässä kirjotellessa loppui ja ilma selkeni, joten järveen tästä hyppään. Mukavaa viikonloppua kaikille puutarhatontuille :)

....Tannille isokiitos Hehkutus-tunnustuksesta <3

8 kommenttia:

 1. Huh kuinka inspiroiva puutarha sinulla onkaan. Ajattelimme juuri perustaa meille kivikkotarhaa, josta löytyisi juurikin vähän jotain tuollaista kuin sinulla =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jori käynnistä ja kommentoinnista ja kehuista :) Kivikko on niin best, meille sopis vaikka toinen autolastillinen vielä kiviä. Onnea sen perustamiseen, siinä on omat haasteensa. Kävinkin kurkistamassa blogiasi ja aivan ihana puutarha teillä on :)

   Poista
 2. Hehkutus jatkuu!! Sä oot niin mestari! Tuo sängynpääty on ihana, nuo polkupyörät ja varsinkin tuo käsveska on viel ihanampi - aah, mää ihan taivaassa.. Ihana piha teillä!!!! Meijän poitsu oli kans jostakin löytänyt tuollaisen mummopyörän, taidankin hieroa kauppoja siitä, jotta voisin saada oman asetelman veskoineen pihalle..Kiitos =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, Tanni, sää häkellytät mua :D Mutta KIITOS <3
   Puttoappas vähä alemmas sieltä.. :) Nimittäin rikkaruohojen peitossa on iso osa, eikä niin kovin ihanaa...sinneppä tästä lähen nyhtämään nelivedon kans. Pyörät ja kukat - ne kuuluu yhteen. Eikä väliä, missä niitä kukkia on pyörän selässä. Meillä kaiketi 3 mummonpyörää, sit tuo uusin runkopyörä ja yks lasten kolmipyörä, joks parhaillaan päivänkakkarapuskaa pitää ojennuksessa :)

   Toivotaan, että saat oman pyöräsi :)

   Poista
 3. Voi mielettömyys näitä ihania ideoita!! Sulla on totisesti taito tehdä asetelmia, mahtavia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiki, lämmittää mieltä tosi paljon :) <3

   Poista
 4. Kivasti kukat muuttuu kuin tauluiksi noissa kehyksissään, mukavaa jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia, sinulle myös oikein lämmintä ja aurinkoista kesää :)

   Poista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!