maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kukkaloistoa!

Suurin osa perennoista on täydessä kukassa. Tässä etupihan monikymmenvuotinen perennapenkki. Pionit

Takapihan kivikkoviritelmä, joka on aina vaan kesken. Jostakin siihen olisi tarkotus raahata iso kivi...ja monta. Niinkuin niitä ei meijän pihalla jo olisi :) Keltasia eri maksaruoholajeja on kertynyt vuosien varrella.

Pari vuotta sitten kunta päätti kaataa kolme isoa koivua tuosta tien vierestä tien nostamisen vuoksi. Meille ilmottamatta. ÄRRR...GRRrrr, olin tosi vihanen, varsinkin, kun se ainoa näkösuoja meni. Kaiken lisäksi oja tulvi pitkälle nurmikolle ja kaikki märäntyivät. Tien laitossa ojan pumppu kun jäi liian korkealle. Kunnaninsinöörinkutale ei saanut tehtyä asialle mitään.

Sitten naapurit liittyivät kaukolämpöön ja kaapeleiden kaivamisen myötä isot kivet piti saaha tieltä pois, onnekseni sisko kertoi niistä. Ystävällinen kaivuri kuljetti kauhassaan yksitellen nuo kivet  ja asettelipa ne vielä hienosti. Sitten viime kesänä olin ojankaivajana polvia myöten mudassa ja ainakin 10 kottikärryllistä liejua raahasin pois.
 Sateiden myötä siihen muodostui "joki".
ETTÄ ei niin huonoa, ettei jotakin hyvääkin. Kuivilla ilmoilla joku kylläkin kuivuu..haha, joki!

Toisesta suunnasta.

Keltamaksaruoho ja joku, jonka nimeä en tiijä. Se kasvaa ihan valtavaksi puskaksi kesän mittaan ja kukkii pieniä keltaisia kukkia.

Tämänkään virallista nimeä en tiijä.

Lobelia senkun rehevöityy.

Tämäkin kukka on outo. Saa kertoa, ken tietää :)

Japaninangervo.

Varjolilja

Siinäpä ne tämän kerran kuulumiset. Tämä päivä meni sisätiloissa, kun sataa sataa ropisee tilitilitam...vaikkakin järvessä täytyy vielä pulahtaa ennen unia.

Mukavaa viikkoa ja tervetuloa pirjolle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!