torstai 14. marraskuuta 2013

Piristystä Sitruunapuusta!

Mukavaa torstaita itekullekkin. Kyllä on pimeää tämä marraskuu. Ei nää ees omia ajatuksiaan. Vaikka kuinka laittaa valoja pihalle, ei silti nää mitään. Kyllä sitä lunta sais jo tulla...ihan vaan sen takia. 
Viikko on mennyt polven kanssa kinkatessa, MUTTA nyt se onkin jo paljon parempi. Pystyin tuolla ulkona jo vähän riehumaankin :) Oikeastaan mun piti laittaa kuvia tuolta paikallisesta kirjastosta, kun siellä on tään kuun mun KIERRÄTYSSEIKKAILU- näyttely. Ne kuvat, jotka otin ei oikeen onnistunu, joten kameran kans seuraavan kerran. Tuttuja hahmojahan siellä on, en muista ketä oon esitellyt. Jospa seuraavaksi niistä sitten.

Sitruunapuumme onkin nyt melkoisen pirteä ilmestys muuten niin harmaassa maisemassa. Paitsi, että meidän sammaloitunut nurmikko on aika vihreä vielä.
Jonkun ronttoset jääny puun alle, liekkö tullut äkkilähtö! :D

Lumipalloheisipuu on täynnä isoja silmuja. Toivottavasti eivät ehi aueta, sillä pakkasten ja lumen tultua ensi vuonna ei nähä kukkia. Luonto on ihan päälaellaan.

...nii oon minäki! Nyt nukuttaa ihan kamalasti, viime yöt menneet valvoessa nousevan kuutamon takia. Ja arvatkaapa vaan, oonko suunnitellu puutarhan uuteen uskoon. Viime yönä jopa piirsin piirrustukset huvimajasta. hah :) Eikä se ollukkaan ihan tavallinen puusta tehty. 

Valoisaa viikonloppua :)

19 kommenttia:

 1. Tuo ihanainen sitruunapuu onkin tosi raikas tuulahdus marraskuuhun.
  Minullakin noita öisiä "suunnitelmia" on niin paljon että huh..
  Mikähän siinä on kun parhaat ideat tulevat kun uni ei tule?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on katsos aikaa miettiä kaikenlaista ja aivot ei ole muussa käytössä. Paitsi, että mulla ne eivät aina oo niitä parhaita. Mutta tuo huvimajaidea on jopa ihan toteutuskelpoinen. Puuttuu vaan niitä kierrätysmateriaaleja, että saattaa mennä vielä seuraavaankin kesään, kun löydän kaikki elementit :)

   Mukavaa viikonloppua Taina T :)

   Poista
 2. Ai_van mah_ta_va sitruunapuu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu :) Siinä se on jo toista vuotta kasvanut. Saas nähä millon niitä voi alkaa syömään, hih :D

   Poista
 3. Piti oikein tarkkaan katsoa, mitä siellä puun oksilla oikein roikkuu, ennenkuin hiffasin. Nuo sitruunaesanssipullot on mahtava idea ja saavat hymyn huulille. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, että kaikkea sitä ihminen kerääkin. Ekana tein ensimmäisistä valot, mut sit ne särkyi ja otin nuo pullot pois ja tökkäsin puun oksille. Sitten jatkoin, aina kun tuli uusi pullo :) Kyllä se saa hyvälle tuulelle aina, kun käy pihalla :)

   Hyvää viikonloppua teillekkin :)

   Poista
 4. Ihanat nuo ronttoset, tuollainen herättää mielikuvituksen. Kuka ne siihen jätti ja mihinköhän hän lähti? Sun täytyy nyt lisää voidella glögillä, jos se polvi tulisi sitten tosi hyvään kuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mihinkä lie hipsinyt? Toivottavasti ei tulekkaan hakemaan pois, kun oon tykästynyt noihin :)
   Juuri niin, viikon päästä on pikkujoulut...taas, joten joskohan se polvenkutale jo kuntoontuisi kokonaan.

   Ihanaa viikonloppua :)

   Poista
 5. Ohhoh - onpas hyvä sato tuloillaan.. voisit kuules keitellä jonkun sitruuna-linimentin siihen polveesi - ei vaiskaan - toivottavasti kuntoutuu nopiasti!! muksaa aikaa kuitenkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sillä linimentillä saattas parantua kaikki muutkin vaivat :) On se nyt hieman parempi, mutta vihloo etelleen. Tuki on hyvä juttu juostessa...heh en vaines juokse vielä :D

   Poista
 6. Hihiii! Taisin löytää sukulaissielun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KivaKivaKiva:) Kerro het, onko sullakin sitruunapuu? :)

   Poista
  2. No ei sitruunapuuta, mutta tuollainen sitruunanväriseksi tuunattu retropihalamppu tällä erää :) En syö tarpeeksi sitruunalientä, että saisin puun aikaiseksi.

   Poista
 7. Hiffasin kyllä heti mitä siellä puun oksitoissa roikkui,mutta mistä moinen idea onkin lähtenyt? hauskanen ide, vielä kun noissa sitruunoissa olisi valot! Sellaiset keltaiset valot, loistaisi pimeydessä niin aurinko tulisi mieleeni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voivoi, kunpa tietäs itekkin, mistä ne ideat lähtee. Tuossa oli yks kesä joulupalloja, jotka roskista löysin, mutta vähän olivat härskin näkösiä kesällä. Sitten muistin nuo sitruunapullot...tai sen jälkeen, kun puu oli kuollut punkkien takia ja kaikki lehdet jouduttiin miehen kans leikkelemään pois. Oli niin ankean näköinen toukokuun lopulla(vuos sitte), että nuo ihanat keltaset pullot olivat pelastus.
   Tiijätkö, että niissä oli valot. Oli semmonen 10 lampun valosarja, jonka jo 5 vuotta sitten tein, sekin tuolla roikkui syksyllä, vaan särkyi ensisateen tullessa.

   Poista
 8. Minne mie oikein eksyin matkallani, kun suomalaisella pihamaalla sitruunapuu tuottaa hedelmää, aivan loistava juttu:)))hyvän mielen antja.
  Tulen toistekkin kurkkimaan pihamaatasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta kosotäti ja tervetuloa toistekkin ja monta kertaa :) Nämä on näitä hätä keinot keksii-juttuja :)

   Poista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!