perjantai 8. marraskuuta 2013

Vielä jaksaa kukkia!

Moikkamoi polvivammaiselta!
Toukokuussa  oikea polveni sanoi sopimuksen irti. Luulin, että se vaan venähti tai rasittui raskaissa pihahommissa.
 No nyt vasta tällä viikolla kävin ortopedin käsittelyssä ja  sattui niin saakelisti. Väänteli väkisin joka suuntaan. En meinannu päästä ajamaan kotiin takasi. Nyt ei taivu ei liiku ja kipu on kokoaikaista!  Varmaan särki jotakin sieltä enemmän. Mutta sainhan minä diagnoosinkin siitä eli eturistiside ollut poikki ja mahollisesti muitakin vaurioita. Sillä kuitenkin koko kesän rakentelin sitäsuntätä ja painelin mänemään, ku viitapiru.  Saattoi se uiminen  auttaa, että kipua ei juurikaan tuntunut.
Leikkaukseen oottelen aikaa tai nyt ensin magneettikauviin.

Mutta tässä kuitenkin kesäkukkien kuulumisia.
Vein pelargonin muka talvehtimispaikkaan, jossa saa lopettaa kukkimisen ja alkaa talviunille. Vaan mitähän siellä tapahtuu, tää kukkii täysillä.

Nuppuja on vaikka kuinka paljon. Ihan käsittämätöntä. Toin sisälle pari pelapuuta ja kastelin niitä ihan normaalisti vaan ne kuolla kupsahtivat. Näitä muita en ole käynyt kastelemassa ollenkaan ja ne vaan kukkii täysillä.

Ahkeraliisakin vaan sinnittelee.

Nyt en muista tään nimeä, mutta joku monivuotinen kuitenki. Jaksaa yhä edelleen kukkia. Karppaattienkellohan se.
.
 Viimeinen tuoksuherne! Jäähyväiset sille :(

Ruusukin yrittää vielä avata nuppujaan.Surullista!

Keijunmekon toin sisälle ja hups, tää alkaakin tekemään uutta versoa. Mielenkiinnolla ootan, mitä tästä oikeen tulee.

Tänään sain ihanan paketin...kaksikin jopa.  KIITOS Rakkaat ystävät  Tanni sekä Aila
 Näistä myöhemmin :) 


10 kommenttia:

 1. Voi pelakuu varmasti luulee, että on kevät...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se varmaan luulee, kun on ollut niin lämmintä. Ihmettelen kuitenki, että miten uusia nuppuja voi kokoajan aueta, vaikken ees kastele :)

   Poista
 2. Mulla kanssa pelakuut kuistilla ja aivan täydessä kukassa ja on marraskuu!! No, käy se pelakuu joulukukastakin =)
  Juu, nyt kovasti oottelen mitä kivaa keksit..!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, taijan tuoda sisälle nuo parit, jotka kukkivat ja laittaa valot, heh :)

   Tänään aika näkyy menevän ikkunanpesussa, joten vieläkin jää kokeilematta, mutta huomenna meijän perinteinen metsälenkki jää polven takia väliin, joten sitten hihat heilumaan :)

   Poista
 3. No voi harmi, että polvesi vihoittelee. Kannattaa ottaa ajoissa hoitaneeseen ortopediin yhteyttä, jos tilanne särkyineen ei parane. Minullakin valkoinen pelargonia kukkii täyttä päätä autotallissa, jossa on noin kymmenisen astetta lämmintä ja ikkunarivi takaseinällä. Mietin jo siirränkö kasvin olohuoneeseen, mutta kokemuksesta tiedän, että siitä ei pidemmän päälle ehkä hyvä seuraisi. Hyvää viikonloppua ja tulevaa isänpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kävi itelläkin mielessä, että saisinkohan jonkun kipupiikin siihen, kun viisi päivää särkenyt kokoajan. Särkylääkkeitä ei enää viittis kovin ssyödä.

   Tää on ihmesyksy noiden kukkien osalta, mutta ihanaa aikaa, kun ei oo pakkasia eikä lunta. Pelargonioissa on aika voimakas tuoksu, että en minäkään pystyisi hengittämään, jos ne olisi ihan olohuoneessa.

   Mukavaa isänpäivää teillekkin :)

   Poista
 4. Just yks kaveri postasi, että ruusu kukkii parvekkeella. Onpahan jotain piristystä ankean harmauden keskellä...

  Toivon ja rukoilen, että koipesi saisi kuntoutua pian! Särkevänä on tosi ikävää (mulla meni akillesjänne keväällä ja vieläkin särkee). Mulla meni myös polvi vuosia sitten monella tavoin. Jätin menemättä leikkaukseen ja sitä olen joutunut katumaan monta kertaa. Eturistisiteet on löysät kuin mitkä + muuta probleemaa. Kannustan siis menemään leikkaukseen jos vain pääset! Toipumisaika on pitkä, mutta sen jälkeen pitäs olla parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että iloa noista kukista on pimeyden keskelle. Kiitos Anu, kyllä aattelin mennä leikkaukseen, kävi miten kävi. Mutta kurjaa, kun sulle kävi niin. Ei sitä aina ajattele omasta parastaan, ehkä se joku toivonkipinä siellä pään sisällä sanoo, että paranee omia aikojaan. Toivotan sullekkin koipiongelmaisena paranemisia, jospa ne helpottas ajan myötä :) <3

   Poista
 5. Oi voi, polvivaivat on niin viheliäisiä, kun liikkumisen takia sitä jalkaa on kuitenkin siirreltävä. Mene ihmeessä pyytämään piikki, turhaan kärvistelet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ne on ja varsinkin tässä taloossa. Ei tiestysti missään talossa, mutta, kun meillä näitä kerroksia on kolme, joiden väliä joutuu ramppaamaan. Ja nuo rappuset ne vasta mukavia onkin, polvi jäykkänä kun laahustaa menemään. Siinä vois jollakin sivustakatsojalla hampaita naurattaa :D Meillä on puulämmitys ja pannuhuone kellarissa, plus sieltä raput ulos ja parit betonirappuset liiteriin. Meinaa jo vallan hiki tulla loppupäivästä. Toisaalta ei tule vapaa-ajan onkelmia. Muuta ei ehi tällä nykyisellä vauhilla tekemäänkään :D

   Täytyy sanoa, että hiukkasen on polvi parempi, kuin eilen :) Ehkäpä viikonlopun pikkujoulut ja nautittu glögi rasvasi vähän niveliä :)

   Poista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!