tiistai 11. maaliskuuta 2014

Maaliskuun kuulumisia!

Meijän pihapeikko Untamo on herännyt talviuniltaan.Viime viikolla se vielä makasi pitkin pituuttaan ja kuorsasi, mutta tais alkuviikon auringonsäteet kutittaa nenää ja herättää :)

Lauantaina kiertelin pihaa ja tein muitakin keväthavaintoja.

 Varjoliljakin herännyt.

Tarha-alpi tais sittenkin selvitä, vaikka luulin sen kuolleen syksyllä.

Narsissit menossa kovaa vauhtia pääsisäiseen.

Kaukaasianmaksaruohon uutta kasvustoa.

Mutta huolestuneena kuuntelin sääätiedotusta. Jos -15 asteen yöpakkaset tulossa, niin miten käy kaikkien kasvien. Tietysti nuo talvenkestävät pärjää, jotka jo lumien allakin melkein kukkii. Mutta ruusussakin huomasin paljon uusia silmuja ja miten marjapensaat, omenapuu selviävät. Kaikkia ei voi peittää...hirveä homma. Täytynee noitten maan tasalla olevien niskaan heittää vaikka sanomalehtiä.
 Tai sitten on lähettävä pakkasharsokauppaan. Joskus oon ahkeraliisat peittänyt pyyheliinalla, kai niitäkin vois ripotella pitkin pihoja. 

Ne ei vaan oo mitenkään ilahduttavan näkösiä päivän valjettua, kun töihinmeneviä immeisiä alkaa kuleskelemaan teillä.
-Ruusu-Liisan pyykit ne on pitkin pihoja. No ei se oo ihan tervejärkinen muutenkaan. Näkkeehän sen nyt tuosta pihasta, ettei ihan täysillä käy - :D Hah!

Keväistä loppuviikkoa ja pietään kädet ristissä, ettei ne pakkaset vie meidän kasvatuksia :)


PS! Ootteko muuten huomanneet, miten tää bloggeri huonontaa kuvien laatua? Lataatteko te suoraan koneelta vai jostain pilvestä kuvanne? 

9 kommenttia:

 1. Ei ohikulkijoiden aatoksista kannata välittää. Pihasi on upea. Suoraan koneelta olen kuvat ladannut, laatuun en osaa ottaa kantaa. Onneksi meilläpäin Keski-Pohjanmaalla kasvit ovat viellä aika lailla lepotilassa, eikä pakkaset varmaan niitä haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulevi. Niin, jos kasvit eivät ole välillä sulaneet ja ovat lumen alaa, niillä ei ole hätää :)

   Poista
 2. Olikos se siellä tee-se-itse-ideoita puutarhaan blogissa, että joku oli käyttänyt erilaisia pitsejä kasvien suojana - oli jotenkin niin ihana ja viehättävä idea. Mulla ainakin hamstrattuna kaikenmaailman pitsiverhoo ja niin niitäkin voisi hyödyntää. Kovasti kevät tekee tuloa ja oikein innolla oottelen, että ne sun muutkin perheenjäsenet heräilee talvi-unilta..=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suoraan koneelta latailen itse kuvat bloggeriin..

   Poista
  2. Ai, täytyykin kävästä katsomassa sieltä peittelyideoita. Mutta itekkin mietiskelin, että kaikki vanhat pyyheliinat ja verhot vaan käyttöön :)

   Minäkin oottelen, että saisin nuo kivet jo päästää kevätlaitumille. Metelöivät onnettomat jo pitkin nurkkapieliä. mutta jos vielä tuon luvatun pakkasjakson ajan pidän lämpimässä :D

   Mulla nuo kuvat muuttuu ihan epätarkoiks latauksen jälkeen. Kummaa!

   Poista
 3. Kyllä takatalvi pakkasineen olis nyt se pahin. Mutta näillä mennään, katotaan sitten toukokuussa mitä säilyi ja mitä ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin pelkään. Joo näin se on tehtävä ja laittaa sitten kesällä uusia tulemaan, jos entiset paleltuneet :)

   Poista
 4. Tuota "kuvien huonontumista on tapahtunut" on ollut nyt monessa postauksessa eri blogissa. Jotain tuo bloggeri on tainnut muuttaa. Mies sanoi, että tänne meillepäin on luvattu viikonloppuna melkein 20 senttiä lunta. Vastasin ettei sovi mun kukkaraukoille, jotka puskee jo maasta, muttei siinä kuulemma mikään auta. Olin jo sunnuntaina orvokkikaupoilla, mutta olivat niin ylikukkineita etten ottanut, onneksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No perhanan bloggeri. Meilläkin sitä lunta oli yhen viikonlopun, mutta nyt on taas ihanaihanakevät ja maa sulana :) Eikä, joko orvokkeja jo..mä en ole nähnyt vielä minkäänlaisia kukkasia meijän kaupoissa.Oisit pyytäny alehintaan ja sitten leikannut kukinnot pois, niin kohta ne olisivat olleet kuin uusia :)

   Poista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!