torstai 20. maaliskuuta 2014

Viljelyksiä!

Hernenversoja viikossa. Oishan noita voinu tiheämpäänki laittaa, mutta tää oli vasta eka kokeilu.

Siinä on mun minikasvihuone :) Timjamia ja basilikaa. Vielä ainakin hengissä.

Yrttejä lisää ja kanamunakennossa mustasilmäsusannaa. Yks itu vasta kurkistaa päivänvaloon. 

Harmaamalvikkia, tuoksuherneitä, ahkeraliisaa, hopeahärkkiä, kuutamoelämänlankaa ja persiljaa. Tuoksuherneiden kans voi tulla tenkkapoo, kun lähtivät niin ärhäkkäästi kasvamaan. Tänään kyllä laitoin niihin jo tikut, etteivät katkeile roikkuessaan. Mietin vaan, että kuinkahan isot ne on ennenku saa laittaa maahan. Ei paljon innosta taas tää kevät, kun lunta tulla tupruttaa.

Matilda se siinä vartioi viljelyksiä :) Toivoo jo kovasti, että pääsis kiikuskelemaan puutarhaan.


Toivottelen teille rentouttavaa viikonloppua :)


8 kommenttia:

 1. Mä oon niin myöhässä näissä viljelyksissä, että oikein kismittää.. no, tänään olisi aikomus hankkia siemeniä ja laittaa multiin! Itse kokeilin viime vuonna ahkeraliisan kasvatusta, mutta ei lähtenyt.. mitäs taikoja sulla olisi jaettavana? Onko se tuo Matilda..? Ainakin hajuhernettä tahdon ja paljon! Käyn aina välillä ihastelemassa niitä sun viime kesäisiä kuvia.. niin kaunista, mulla kun ne ei ihan niin paljoa rehottanut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, vielä hyvin ehtii idättämään. Ei mitään hätää. En tiijä ahkeraliisasta mitään jekkua, joskus itää joskus ei. Nyt ei ainakaan vielä näy elonmerkkejä. Eikä harmaamalvikistakaan. Se olis semmonen suuri unelma, että saisin kasvamaan ja monivuotisena pysymään. Tuoksuherne on kerrassaan mahtava, ihan paras. Ne lähtee tosi helposti, oikeastaan ihan helpoimpia kasvatettavia :) Luulen, että se kompostimulta oli viime kesän salaisuus niillä :)
   Kiitos, itekkin huokailen, kun niitä kuvia katon. Kesään niin halajan :)
   Toivotan sulle onnistuneita idätyksiä ja reheviä kasvuja :)

   Poista
 2. Samoin siulle sinne taimiesi sekaan. Kyllä nää lumet sulaa onhan ne aina ennenkin sulaneet:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siulle kans :) Juu, toivossa on hyvä elää...uskon, että pian koittaa kevät. Se on vaan niin parasta, kun saa työntää sormensa multaan tuolla pihalla :)

   Poista
 3. Ehtiikö tuoksuherne, jos kylvää vasta penkkkiin? Minä puolestani ihmettelen kelloköynnöstä, että mihin se vielä ehtii purkista ennen kesää. Taisin kylvää liian aikaisin. Sinullapa on hienot taimet tulollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtii Tuulevi vallan mainiosti ja voipi olla, että kukkivat myöhempään, kun laittaa vasta suoraan penkkiin. Liian aikaisin taisin ite laittaa. Mutta ei sitä tiijä ellei kokeile :)

   Sun täytyy laittaa sisällä kasvamaan lankaa pitkin se kelloköynnös. Itekkin mietin samaa noille tuoksuherneille :)

   Poista
 4. Oi näissä kuvissa on jo kesää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se alkaa pikkuhiljaa lähestyä....mutta on sitä ootettukin :)

   Poista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!