perjantai 7. maaliskuuta 2014

Pelottavia asioita tapahtuu kylässämme!


Tammikuun alussa paloi maan tasalle juuri valmistunut iso hoitolaitos. Silloin jo mietittiin, että joku ei halua tälle kylälle mielenterveyden kuntoutusyksikköä. No, sitä alettiin rakentamaan pari viikkoa sitten uudestaan. Sitten tapahtui taas.....

Maaliskuun alussa  paloi meijän kylän monumentti, kunnantoimisto. Molemmat palot la-su välisenä yönä. Tätä viimeisintä paloa oltiin katsomassa miehen kans alusta asti, kun paloasema tuossa meijän vieressä ja kuultiin yöllä toimintaa sekä haistelin rappusilta jo savun hajuakin. Lähettiin heti kylille katselemaan, että mitä oiken tapahtuu. Se oli karmea näky, kun paksu savu nousi kunnantalon katolta.

Seisottiin koko yö  aamuun asti ja seurattiin sammutustöitä.  Ikinä ei unonu tuo yö mielestä :(
 Sitä oli jotekin shokissa, eikä tajunnut. Ihan, kuin olisi katsonut elokuvaa..


 Seuraavana aamupäivänä vielä savusi. Purettavahan se oli kytemisvaaran takia. Tuossa vaiheessa vasta tajusin, mitä oli tapahtunut ja kyyneleet alkoivat virrata.

Siis niin kauheata, tuota taloa ei enää ole. Joka päivä sen on tottunut näkemään kylän raitilla, jotenkin niin turvallisena monumenttina. Eniten surettaa työntekijät, jotka olivat tuolla töissä. Ja ne kaikki vanhat rakennuspiirrustukset, valokuvat ynnämuut. Talo oli rakennettu 50-luvulla, että vanhaa arkistoa on korvaamaton määrä. Mutta onneksi jotakin arkistosta saatiin pelastettua, kun ne tilat olivat kellarikerroksessa.

Toivon totisesti, että tuhopolttaja saahaan kiinni! Ei tää enää voi olla sattumaa.

Kaikesta huolimatta Hyvää Viikonloppua lukijoilleni :)

10 kommenttia:

 1. Ompa surullista ja järkyttävää, tulella on suuri voima. Miksi joku tekee tuollaista ilkivaltaa, sitä en pysty käsittämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuli on hyvä renki, mutta huono isäntä ! Ei sitä voi käsittää.

   Poista
 2. Aivan järkyttävää!! Toivon todella että tekijä saataisiin vastuuseen teoistaan. ei vaan voi käsittää miten ihmisen mieli laittaa moista tekemään - kyllähän se sairasta on.. Voimia paljon sinne teitin kylille ja tietenkin sinulle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voimia tarvitsee enemmän tuo kunnan työntekijästö. Mutta pelko on kyllä jääny kytemään ja haisteleekin ilmaa ainakun illtaisin ulos menee. Uskon kyllä, että tekijä jää kiinni.

   Poista
 3. Tosi kurja juttu. Toivottavasti tekijä saadaan kiinni ajoissa, ennenkuin ihmishenget on vaarassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin toivon, että tuo sairas ihminen jää kiinni ja äkkiä.

   Poista
 4. Kyllä on karu meininki! Jotakin on hampaan kolossa, jollakin! Jaksamisia koko kylälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tottavie, jotenkin on loukkaantunut jostakin tai sitten toisaan ei sitä kuntoutusyksikköä halua tänne. Monenlaista spekulaatiota on lentänyt ilmaan, mutta kaikilla lienee sama ajatus tuosta.

   Poista
 5. Toivottavasti saadaan tekijä pian kiinni, eihän noita vahinkoja yhden ihmisen talous riitä korvaamaan eikä niitä arkistoja voi rahalla edes korvata, mutta sitten loppuisi ilkivalta. Kyllä tuollainen nostaa pelon pintaan, että missä syttyy seuraava palo :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kaikki kuntalaiset toivoo. Sitä on niin vihainen tapahtuneelle, ei kertakaikkiaan tajua semmosta tekoa. Edelleenkin mietin vaan niitä vanhoja arkistoja ja se yks vanha kirjoituskone, joka oli kunnanjohtajan huoneessa. Voi itku...vaikka pieni menetys se oli muun rinnalla. Hyvä, kun ei ihmishenkiä mennyt. Toivotaan parasta asian ratkaisemiseksi.

   Poista

Ihanaa, kun kävit. Mikäli jätit kommentit, kiitos siitä. Aurinkoisia päiviä!